Лікар відповів, чи корисно пити під час їжі

Склянка води на столі під час трапези – звичайна ситуація для більшості людей. Але чи корисно запивати їжу?

Тема «склянки води» стара, як світ. Одні фахівці вважають, що запивати їжу безпосередньо під час трапези дуже корисно. Інші переконані, що це надзвичайно шкідливо для організму. І у всіх є вагомі аргументи.

Аргументи «проти»

Противники води стверджують:

● вода під час їжі розріджує кислоту шлунку та травні ферменти, а це ускладнює перетравлювання їжі;

● вода може викликати здуття живота, розлад шлунку;

● вода погіршує всмоктування поживних речовин;

● вода додатково навантажує серце, що для людей з ішемічною хворобою або гіпертонією – великий ризик;

● вода може спровокувати печію.

Аргументи «за»

Захисники теорії про користь води наполягають на тому, що вона врятує від усього:

●  вода заповнює шлунок і дає відчуття ситості, запобігаючи переїданню;

●  вода сприяє кращому травленню та засвоєнню поживних речовин, оскільки розріджує їжу;

● вода не допускає закрепів.

До якої точки зору схилятися?

Обидві точки зору мають право на існування. Жодна – не доведена науково. Більшість лікарів рекомендують не запивати їжу. Вважають, що краще пити або до трапези (тоді  вода допоможе приборкати апетит та стимулює травлення), або після (полегшить травлення і стимулювати дефекацію).

Але кожен організм унікальний. Якщо ви звикли пити за столом, не відмовляйте собі у склянці води. Але вона має бути теплою, негазованою. І пити її слід, не поспішаючи, маленькими ковтками.

Головне, щоб вам було комфортно.

Раніше ми писали: Хто б міг подумати: 5 продуктів, які найбільше турбуються про наш кишечник

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист