Запечена курка – звична для нас страва. Пропонуємо трохи урізноманітнити її, додавши незвичних інгредієнтів. Курка з оливками, каперсами та чорносливом, маринована в червоному винному оцті та запечена у вині, стане вашою коронною стравою.
6 курячих стегон
1 невелика банка оливок без кісточки
70 г чорносливу
20 г каперсів
2 зубчики часнику
1 ст. л. сушеного орегано
гілочка розмарину
2 лаврові листи
30 г червоного винного оцту
30 мл оливкової олії
100 мл білого сухого вина
2 ст. л. меду
сіль, перець за смаком
Курку посолити і поперчити, скласти в миску разом з оливками, чорносливом, каперсами, дрібно нарізаним часником, сушеним орегано, розмарином і лавровим листком, червоним винним оцтом і оливковою олією. Все добре перемішати і залишити маринуватися на ніч.
Викласти курку разом із маринадом у форму для випічки, залити зверху вином і рясно змастити кожен шматок медом. Запікати при температурі 190 градусів протягом 50-60 хвилин до золотистого кольору, періодично поливаючи стегна соком, що виділився.
В оригінальному рецепті замість меду додають коричневий цукор. Але якщо його немає, можна скористатися медом. Якщо чорнослив занадто твердий, замочіть його попередньо у вині.