Китайський гуманоїд H1 встановив світовий рекорд зі швидкості, навчився високо плигати й ходити сходами (ВІДЕО)

Фахівці з робототехніки не втомлюються дивувати. Гуманоїд від китайської компанії може розвивати швидкість 11,9 км/год.

Раніше Unitree Robotics спеціалізувалася на чотириногих роботах-собаках. H1 – перший гуманоїд компанії.

Його висота – 1805 мм, вага – 47 кг. «Бачити» навколишнє середовище він може на 360° за допомогою вмонтованої на голові камери.

Робот здатен підіймати й переносити з місця на місце лише трохи менший вантаж, ніж важить сам – 30 кг.  

Кожна його нога має п’ять ступенів свободи завдяки суглобам у тазостегновому, колінному та гомілковостопному суглобах. Суглоби в плечовому та ліктьовому суглобах дають кожній руці чотири ступені свободи.

Усі ці технічні нюанси дозволяють H1 робити дивовижні речі. Наприклад, навіть коли його сильно штовхають, він може зберігати рівновагу і продовжувати ходити.  

H1 ходить зі швидкістю 11,9 км/год (3,3 м/с) – це світовий рекорд для роботів-гуманоїдів. Для порівняння: швидкість гуманоїда Optimus компанії Tesla – лише 0,6 м/с.

Окрім цього, H1 танцює, демонструючи координацію всього тіла. Легко піднімається та спускається сходами. І здатен стрибати так само високо, як людина. Останній навик Unitree Robotics вважає справжнім проривом у розробці гуманоїдів. Адже на відміну від стрибучих і вправних моделей Atlas Boston Dynamics, у яких використовуються потужні та громіздкі гідравлічні приводи в ногах, H1 рухається завдяки власним електродвигунам.

Коштувати таке диво інженерної думки буде орієнтовно $90 000. Однак навіть тим, хто готовий викласти за них таку суму хоч зараз, доведеться зачекати: масовий продаж гуманоїдів H1 може початися не раніше, ніж через три роки.

Раніше ми писали: Робот-гуманоїд Atlas від Boston Dynamics влаштувався на завод: яку роботу він там виконує (ВІДЕО)

А також: Роботи Boston Dynamics малюють картини в стилі Пікассо, які продаються за $40 тис.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист