Кальмари з томатами calamari alla marinara: навіть краще, ніж у ресторані

Кальмари calamari alla marinara –  традиційна страва італійського регіону Марке. Солодкі помідори, цибуля, часник, гарна оливкова олія – ідеальне з кальмарами поєднання. Не полінуйтеся знайти консервовані анчоуси – у цьому рецепті саме вони дають акцент.

300 г кальмарів

400 г солодких помідорів

1 цибулина

2 зубчики часнику

20 мл оливкової олії

2 консервованих солоних анчоусів

50 мл білого сухого вина

перець, петрушка по смаку

Кальмари очистити і крупно нарізати, помідори також нарізати, від шкірки очищати їх не обов'язково.

Нарізати цибулю та часник, пасерувати до прозорості на розігрітій оливковій олії. Додати анчоусів і продовжувати тримати на вогні доки вони не розчиняться.

Додати помідори, смажити на середньосильному вогні 4-5 хвилин.

Додати кальмари та біле вино, продовжувати смажити на сильному вогні доки не випарується рідина до потрібного вам стану густоти.

Приправити кальмарів за смаком меленим перцем і петрушкою. Подавати зі свіжим хлібом.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист