Кальмари calamari alla marinara – традиційна страва італійського регіону Марке. Солодкі помідори, цибуля, часник, гарна оливкова олія – ідеальне з кальмарами поєднання. Не полінуйтеся знайти консервовані анчоуси – у цьому рецепті саме вони дають акцент.
300 г кальмарів
400 г солодких помідорів
1 цибулина
2 зубчики часнику
20 мл оливкової олії
2 консервованих солоних анчоусів
50 мл білого сухого вина
перець, петрушка по смаку
Кальмари очистити і крупно нарізати, помідори також нарізати, від шкірки очищати їх не обов'язково.
Нарізати цибулю та часник, пасерувати до прозорості на розігрітій оливковій олії. Додати анчоусів і продовжувати тримати на вогні доки вони не розчиняться.
Додати помідори, смажити на середньосильному вогні 4-5 хвилин.
Додати кальмари та біле вино, продовжувати смажити на сильному вогні доки не випарується рідина до потрібного вам стану густоти.
Приправити кальмарів за смаком меленим перцем і петрушкою. Подавати зі свіжим хлібом.