iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max офіційно презентовано

У кінці своєї офіційної презентації Apple показала нові флагманські смартфони iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max, і тут справді є про що поговорити, адже новинки отримали відчутно кращі дисплеї та камери, а також більші показники автономності. Моделі доступні у графітовому, золотому, сріблястому та синьому кольорах.

У смартфонах встановлені OLED-дисплеї з підтримкою варіативної частоти оновлення від 10 Гц до 120 Гц (щоправда, без вказання кроку – він, скоріш за все, складає від 1 Гц до 10 Гц). Пікова яскравість складає 1000 ніт, що робить дисплеї iPhone 13 та iPhone 13 mini на 20 відсотів менш яскравими, аніж у Pro-варіантах. Представники Apple заявили, що iOS зможе повністю використати переваги варіативної частоти оновлення.

До найбільших оновлень у iPhone 13 представники Apple віднесли камери Pro-версій iPhone. Новий 77-міліметровий телефото-сенсор має підтримку зуму 3Х (мова йде про оптичне наближення), ультраширокий сенсор кращий за попередника н 92 відсотки, а основний – аж на 220 відсотків, що справді гідно уваги. Також з’явилася макрозйомка – щоправда, не на окремий модуль, як це часто роблять інші виробники, а за допомогою ультраширокого. У всіх трьох сенсорів є підтримка нічного режиму.

Слід також згадати про підтримку нового стандарту Smart HDR 4, у якого буде підтримка різноманітних фотопрофілів для різного вигляду фотографій. При цьому для зйомки фото iPhone 13 Pro та iPhone 13 Pro Max будуть використовувати мультикадровий рендеринг. Також Apple зробила достатньо гучну заяву про оновлену зйомку відео, яка, за словами представників компанії “змінить мову кіно”. Кінематографічний режим зйомки буде використовувати машинне навчання для можливості зміни глибини кадру у відео при постобробці. Також у Pro-версій iPhone 13 буде підтримка зйомки відео у ProRes 4K30.

Що цікаво, компанія Apple для зарядки досі використовує роз’єми Lightning у своїх Pro-смартфонах, при цьому інші Pro-продукти компанії вже повністю перейшли на стандарт USB-C. Слід зазначити, що показники роботи від акумулятора виросли, як і у випадку стандартної та mini-версій нового iPhone 13: на 150 та на 90 хвилин, завдяки чому топовий iPhone 13 Pro Max повинен стати справжнім “довгожителем”.

Нові Pro-варіанти iPhone 13 повинні поступити у продаж вже 24 вересня (мова йде про смартфони, оформлені за попереднім замовленням, що стане доступним вже у цю п’ятницю, 17 вересня). Ціна на базову модифікацію молодшої моделі складе 999 доларів, за відповідний варіант старшої слід буде віддати 1099 доларів. Варіант з 1 ТБ флеш-пам’яті, про який вже досить давно ходили чутки, офіційно підтверджено, щоправда, без вказаної ціни.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист