Існує мода не тільки на вбрання, а й на їжу. Фахівці прогнозують, що здоровий спосіб життя і здорове харчування в наступному році набиратимуть обертів. Підказуємо, на що звернути увагу, щоб бути в тренді.
Для когось це вже стало харчовою звичкою, а комусь до цих трендів у харчуванні доведеться звикати.
Здорова випічка
Пекарі все частіше обирають більш здорове борошно для випічки хліба. Але дехто однак віддає перевагу домашній випічці, приготованій власноруч – із цільнозернового борошна і на заквасці. Це не тільки дуже корисний хліб, але й надзвичайно смачний.
Безалкогольні коктейлі
Люди все частіше підіймають келихи з напоями, які не містять алкоголю, стверджують експерти. Торік продажі моктейлів (безалкогольних коктейлів) у світі зросли майже на 400%, безалкогольних алкогольних напоїв – на 130%.
Ферментовані продукти
Здоровий кишечник – одна з основних умов гарного самопочуття. Його ефективну роботу забезпечують пребіотики й пробіотики. Тому не дивно, що люди частіше купляють продукти, які їх містять, або готують. Квашена капуста, солоні огірки, кімчі, місо, хліб на заквасці, йогурт, кисломолочний сир мають бути у вашому раціоні якомога частіше.
Білкові продукти
Дефіцит білку погіршує роботу імунної системи і синтез гормонів порушує процеси кровотворення – і це тільки незначна частина тих проблем в організмі, які він може викликати. Багато хто це розуміє, тому зростає популярність продуктів з високим вмістом білка. Зокрема, молочних продуктів – сирів та йогуртів.
Чай з молоком
Він корисний (містить фосфор, магній, калій, залізо, вітаміни С, РР, групи В), легко засвоюється і прискорює процес метаболізму – не дивно, що цей чай користується популярністю. Дієтологи рекомендують його пити під час розвантажувальних днів або в якості «перекусу» для тих, хто на дієті.
Рибні консерви
Численні дослідження показують, що попри певні мінуси рибні консерви мають досить плюсів, щоб вживати їх хоча б періодично. І тунцем, яким усі так захоплюються, обмежуватися не варто. Але, схоже, багато хто вже й так це зрозумів: продажі консервованих сардин зросли майже на 15%, а скумбрії – на 75%.
Кокосова вода
Прозора рідина, яка міститься в недозрілих кокосах, була в тренді в 2024 році, але здавати позиції не збирається. Вона багата електролітами, які підтримують водний баланс в організмі, сприяє здоровому травленню, регулює тиск і рівень поганого холестерину, бореться з вільними радикалами. Словом, заслуговує на увагу.
Вас це може зацікавити: Вчені назвали 4 продукти, які можуть зменшити ризик розвитку 14 видів раку
Названо найкорисніший фрукт для організму – це не цитрусові і не ківі