Експерт назвав популярні продукти, які можуть захистити від весняної алергії

Щойно почнеться весняне цвітіння, у кожної третьої людини проявляться неприємні симптоми алергії. Але не варто поспішати в аптеку за антигістамінними препаратами. Впоратися з проблемою допоможуть продукти, які є на вашій кухні.

Навіть якщо раніше у вас не було алергії на пилок, з віком, коли імунітет ослаблюється, вона може проявитися у вигляді нежиті, свербіжу очей, чхання, кашлю чи навіть задухи.

Зазвичай ці симтоми знімаються антигістамінними препаратами. Вони блокують хімічні речовини гістаміну в організмі, які, власне, й викликають таку реакцію. За необхідності лікарі призначають протинабрякові засоби та назальні кортикостероїди.

Проте одне з недавніх досліджень показало, що пригнічувати вивільнення гістаміну і полегшувати симптоми алергії може вживання продуктів з високим вмістом антиоксиданту кверцетину.

Серед них – яблука, цибуля та брокколі, пояснює Ріса Фоммачан, спеціаліст із охорони здоров’я в Landys Chemist.

Також кверцетин міститься у грейпфрутах, ягодах, жирній рибі, але в меншій кількості.

Можна його придбати і у формі харчової добавки. Але варіант отримання з продуктів, на думку фахівців, більш прийнятний.

На жаль, про стовідсотковий захист від пилку не йдеться. Ліків від сезонної алергії не існує. Втім, є методи лікування і профілактики, які можуть помітно полегшити життя алергіків.

Зокрема, варто додати до своїх гігієнічних та доглядових процедур промивання носа сольовим розчином і нанесення шару вазеліну або бджолиного воску в ніздрі перед виходом з дому. Також рекомендується не сушити вдень білизну на вулиці або на відчиненому балконі.

Вас це може зацікавити: 5 продуктів, які полегшать симптоми алергії навесні

Як обдурити сезонну алергію: ефективні методи боротьби, якими рятуються самі лікарі

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист