Існує багато різних способів зменшити симптоми здуття живота. Цей експерти з харчування вважають одним з найкращих.
Здуття живота – неприємне відчуття, яке час від часу трапляється з кожним. Серед причин – вживання продуктів, які викликають газоутворення, харчова непереносимість, розлади травлення, гормональні коливання тощо. Одним з найкращих органічних способів боротися з ним – чай з кульбаби.
Як чай з кульбаби допомагає при здутті живота?
Наш організм виробляє багато побічних продуктів метаболізму, токсинів та шкідливих речовин, які потім виводяться через кишечник. Відтак очищення кишечника – дуже важливий процес, який в ідеалі повинен відбуватися щодня.
Одним з ключових органів, що підтримують процес детоксикації, є печінка. Покращити її здатність до детоксикації може листя та коріння кульбаби, багаті на біофлавоноїди. Вони активують процес детоксикації печінки і синтез ферментів, а також посиленого вироблення жовчної кислоти. Саме кислота активує перистальтику кишечника і заспокоює його розлади. Зокрема – і здуття живота.
Додаткова користь чаю з кульбаби
Кульбаба містить у великій кількості вітаміни A, C, E та K, мінерали – залізо, кальцій та магній.
У ній багато бета-каротину та поліфенолів – антиоксидантів, що захищають від пошкодження клітин та оксидативного стресу і турбуються про здоров’я серця.
Коріння кульбаби – джерело інуліну, розчинної клітковини, яка підтримує здоровий склад кишкових бактерій.
Такий чай допомагає покращити апетит і позбутися закрепу.
Як приготувати чай з кульбабою
Його можна готувати з різних частин рослини – від цього залежить смак. Чай з листя кульбаби терпкуватий. З квітів – м'який, ледь солодкий. З кореня – насичений.
Процес приготування напою в кожному випадку свій.
Чай з листя кульбаби. 10 невеликих молодих листочків ретельно промийте, висушіть паперовими рушниками і розімніть у ступці до появи аромату. Перекладіть листя в чашку, залийте окропом і дайте настоятися 10 хвилин.
Чай з квітів кульбаби. Промийте 8-10 квіток, залийте склянкою окропу і настоюйте 5-10 хвилин. Процідіть і в такому вигляді дайте чаю настоятися принаймні 5 годин у холодильнику. Ви отримаєте чудовий тонізуючи напій, що може вас виручити в спеку.
Чай з кореня кульбаби. Корінь гарно промийте, дрібно наріжте висушіть у духовці, розігрітій до 175°С впродовж 10-15 хвилин. Чайну ложку корінців залийте склянкою окропу і на мінімальному вогні кип'ятіть 5 хвилин. Процідіть, дайте охолонути і пийте.
Вас це може зацікавити: Чим корисна кульбаба для здоров’я і як її правильно вживати