Пиво і риба – популярний дует. Але тільки у нас його обожнюють пити з солоною та сушеною рибою. Між тим лікарі категорично не радять цього робити.
Традиційно склалося, що багатьом шанувальникам пінного пиво смакує найбільше з чимось солоним – рибою, в’яленим м’ясом, горішками.
Подавати до солодового напої солоненьке було маркетинговим ходом підприємливих шинкарів. Щоб заохотити відвідувачів, вони вигадували нові варіанти закусок. Почали з вимоченого й підсоленого гороху.
Закуска всім сподобалася. Особливо задоволеними були самі шинкарі, які раптом зрозуміли: після солоного гостям хочеться пити, і вони знову й знову замовляють пиво. Прибутки зростали на очах, тому асортимент закусок поступово розширювався: солоними горішками, сухариками, рибою тощо.
Попри те, що в наш час варіантів закусок стало набагато більше, солона риба тримає лідируючі позиції.
Між тим лікарі стверджують, що це найшкідливий варіант закуски, яку можна було вигадати. Проблема в солі, надлишок якої призводить до того, що в організмі починає затримуватися рідина.
Якщо смакувати пиво з солоною рибою чи снеками, можна отримати набряки, які зовсім не корисні для здоров’я. Вони дають навантаження на нижні кінцівки і можуть сприяти виникненню тромбофлебітів.
Саме тому солону закуску варто замінити альтернативною – наприклад, відвареними креветками чи раками. Або смаженими ковбасками. Перероблене м’ясо теж має багато мінусів, однак якщо ним не зловживати, це краще, ніж солона риба й снеки.
Вас це може зацікавити: Чи можна в спеку вгамувати спрагу холодним пивом
Вчені назвали дозу пива, яка покращує креативність і продуктивність мозку