Чому пиво не можна пити з солоною рибою

Пиво і риба – популярний дует. Але тільки у нас його обожнюють пити з солоною та сушеною рибою. Між тим лікарі категорично не радять цього робити.

Традиційно склалося, що багатьом шанувальникам пінного пиво смакує найбільше з чимось солоним – рибою, в’яленим м’ясом, горішками.

Подавати до солодового напої солоненьке було маркетинговим ходом підприємливих шинкарів. Щоб заохотити відвідувачів, вони вигадували нові варіанти закусок. Почали з вимоченого й підсоленого гороху.

Закуска всім сподобалася. Особливо задоволеними були самі шинкарі, які раптом зрозуміли: після солоного гостям хочеться пити, і вони знову й знову замовляють пиво. Прибутки зростали на очах, тому асортимент закусок поступово розширювався: солоними горішками, сухариками, рибою тощо.

Попри те, що в наш час варіантів закусок стало набагато більше, солона риба тримає лідируючі позиції.

Між тим лікарі стверджують, що це найшкідливий варіант закуски, яку можна було вигадати. Проблема в солі, надлишок якої призводить до того, що в організмі починає затримуватися рідина.

Якщо смакувати пиво з солоною рибою чи снеками, можна отримати набряки, які зовсім не корисні для здоров’я. Вони дають навантаження на нижні кінцівки і можуть сприяти виникненню тромбофлебітів.

Саме тому солону закуску варто замінити альтернативною – наприклад, відвареними креветками чи раками. Або смаженими ковбасками. Перероблене м’ясо теж має багато мінусів, однак якщо ним не зловживати, це краще, ніж солона риба й снеки.

Вас це може зацікавити: Чи можна в спеку вгамувати спрагу холодним пивом

Вчені назвали дозу пива, яка покращує креативність і продуктивність мозку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист