Чому гарбузове насіння рекомендується їсти щодня

Якщо гарбузове насіння регулярно входитиме у ваше меню, ви дуже швидко помітите позитивні зміни в організмі і настрої.  

Його можна вживати просто так, а можна додавати до випічки чи салатів – це абсолютно  не принципово. Головне, щоб гарбузове насіння з’являлося у вашому раціоні, і бажано регулярно.

Розповідаємо, що це вам дасть.

Міцна імунна система. Насіння містить багато цинку і має антиоксидантну дію. Все це разом зміцнює імунітет. 

Красива доглянута шкіра, волосся та нігті. Каротиноїди та порфірини захищають шкіру від шкідливих впливів навколишнього середовища (зокрема, від ультрафіолетового випромінювання). Калій, кальцій, магній, фосфор позитивно впливають на стан волосся, шкіри та нігтів. Лінолева кислота забезпечує еластичність шкіри.

Поліпшення роботи простати й сечового міхура. У насінні гарбуза містяться ферменти,  які можуть полегшити стан чоловіків зі збільшеною простатою. Також вони допомагають боротися із захворюваннями сечовивідних шляхів та сечового міхура.

Зниження рівня холестерину. Це робота фітостеролів, які разом з холестерином  зменшують ризик серцево-судинних захворювань.

Нормалізація травлення. Як і кожен продукт з високим вмістом клітковини, гарбузове насіння сприяє нормальній роботі травної системи.

Забезпечення енергією. Для роботи м’язів необхідна достатня кількість магнію. У гарбузовому насінні його стільки, до 100 грам покривають добову потребу і живлять організм.

Гарний настрій. Це насіння багате триптофаном, який сприяє виробленню гормонів щастя.

Окрім цього, регулярне вживання такого насіння здатне покращить настрій, зменшити набряклість, нормалізувати артеріальний тиск та рівень цукру в крові, нейтралізувати кишкових паразитів.

Однак навіть для вживання такого корисного продукту існують протипоказання. Гарбузове насіння не рекомендується їсти тим, хто має виразкову хворобу шлунку, алергію або низький артеріальний тиск.

Добова норма для дорослої здорової людини – 100 грамів насіння. За один раз рекомендується з’їдати не більше 50 грамів насіння, і краще не смаженого, а сирого.

Зловживати гарбузовим насінням не слід через його високу калорійність – 556 ккал/ 100 г).

Вас це може зацікавити: Соняшникове насіння: чим корисне і кому від нього краще відмовитися

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист