Ділимося з вами рецептом чарівних булочок. Без яєць, без цукру і, головне, без довгого приготування тіста. Змішав інгредієнти, зліпив булочки і одразу в духовку. Пишні, текстурні, чудово тримають форму і підійдуть під будь-яку начинку - сир і мед, варення та ягоди, сир з ікрою, сьомга з салатом та багато інших варіацій. Арахіс додасть всім поєднанням пікантну горіхову нотку і це буде цікаво в будь-якому варіанті, особливо коли булочки ще теплі.
Зверніть увагу на форму - з тіста формуються пончики, які в процесі випікання збільшуються і дірочка посередині закривається, залишаючи невелике заглиблення і особливу симпатичну форму.
200 г борошна
130 мл кефіру
6 г розпушувача
20 мл оливкової олії
1/4 ч. л. солі
10 г арахісу
Змішати борошно, розпушувач та сіль, додати кефір та оливкову олію, вимісити тісто.
Розділити на 4 рівні частини. Скачати кожну в кульку, зробити пальцем по центру наскрізний отвір, щоб було схоже на пончик. Викласти булочки на деко, змастити молоком і посипати арахісом, попередньо нарізаним ножем.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин.