Булочки на кефірі з арахісом: надзвичайно просто, швидко й оригінально

Ділимося з вами рецептом  чарівних булочок. Без яєць, без цукру і, головне, без довгого приготування тіста. Змішав інгредієнти, зліпив булочки і одразу в духовку. Пишні, текстурні, чудово тримають форму і підійдуть під будь-яку начинку - сир і мед, варення та ягоди, сир з ікрою, сьомга з салатом та багато інших варіацій. Арахіс додасть всім поєднанням пікантну горіхову нотку і це буде цікаво в будь-якому варіанті, особливо коли булочки ще теплі.

Зверніть увагу на форму - з тіста формуються пончики, які в процесі випікання збільшуються і дірочка посередині закривається, залишаючи невелике заглиблення і особливу симпатичну форму.

200 г борошна

130 мл кефіру

6 г розпушувача

20 мл оливкової олії

1/4   ч. л.  солі

10 г арахісу

Змішати борошно, розпушувач та сіль, додати кефір та оливкову олію, вимісити тісто.

Розділити на 4 рівні частини. Скачати кожну в кульку, зробити пальцем по центру наскрізний отвір, щоб було схоже на пончик. Викласти булочки на деко, змастити молоком і посипати арахісом, попередньо нарізаним ножем.

Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45 хвилин.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист