5 продуктів для збереження молодості, які повинні бути у вашому раціоні

Ці  продукти не часто зявляються на нашому столі, а деякі з них не зявляються взагалі. І даремно! Не варто недооцінювати їхні властивості.

Навіть якщо ви вважаєте, що у вас ідеальний збалансований раціон, ці 5 продуктів не будуть у ньому зайвими. Завдяки їм ви ще краще виглядатимете і здоровішими будете.

Лохина

Еліксир молодості – так її часто називають. Справа в тому, що ця ягода прискорює регенерацію пошкоджених клітин та стимулює процес утворення нових. А ще вона прекрасно  виводить з організму вільні радикали. Все це разом дозволяє уповільнювати процеси старіння – зокрема, утворення зморшок. Завдяки вітамінам А та Е, які містяться в лохині у великій кількості, краще виглядають нігті, волосся та шкіра.

Фініки

Ці плоди, схожі на цукерки, багаті на калій, а він сприяє покращенню роботи серця і судин, зміцнює нервову систему і заряджає енергією. Окрім того, у фініках містяться фітостероли, які мають заспокійливу та протизапальну дію на шкіру і утримують в ній воду.

Кориця

Вона має протизапальні та антимікробні властивості і може використовуватися для профілактики хвороби Альцгеймера. Щоправда, випічка з корицею – це калорійно, а тому не надто корисно. Тому фахівці з правильного  харчування радять додавати цю спецію до кави чи до чаю. Запевняють, що одна чашка на добу дозволить помітно знизити ризики неврологічних розладів.

Спаржа

Порція зеленої спаржі – це практично 50% добової дози фолієвої кислоти і вітамінів групи В, які допомагають організму боротися з депресією, підтримувати молодість шкіри і зміцнювати волосся. Також вона містить вітамін А, який забезпечує регенерацію шкіри. До речі, якщо не за горами менопауза, спаржа може полегшити її неприємні симптоми.

Квасоля

Чудовий продукт для тих, хто турбується про здорове серце і слідкує за рівнем  холестерину в крові. А ще у квасолі стільки фітоестрогенів, що  вона здатна знизити ризик захворювання на рак грудей та кишечника.

Вас це може зацікавити: Дієтологиня назвала дешеві продукти, які вбивають почуття голоду не гірше за Ozempic

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист