Дієтологиня назвала дешеві продукти, які вбивають почуття голоду не гірше за Ozempic

Препарати Ozempic і Wegovy, призначені для лікування діабету, стали одним із найпопулярніших і найбільш суперечливих  засобів для схуднення. Але їх можна замінити продуктами, які допоможуть скинути вагу і не заподіють шкоди здоровю.

Дієтологиня Мішель Роутенштейн переконана, що певні продукти (або певні комбінації продуктів) можуть мати такий самий ефект, як і Ozempic. Так само, як і цей дорогий препарат, вони викликають вивільнення GLP-1 (глюкагоноподібний пептид) – гормону «повноти».

Сир

Молочні продукти з низьким вмістом жиру, такі як сир (до 40% жирності – фета, моцарела, сулугуні, бринза) і грецький йогурт входять в раціон при правильному і дієтичному харчуванні. Вони містять багато білка, довго перетравлюються і на довше зберігають відчуття ситості.

Каррі з сочевиці та рагу з квасолі

Бобові містять багато клітковини і перетравлюються повільніше. Окрім того, мають у своєму складі розчинні волокна – ті, які вбирають воду, що робить їх ситними. У свою чергу волокна збільшують секрецію GLP-1 у кишечнику. Дослідження, проведене фахівцями Університету Торонто, показало: люди, які їдять страви з бобових, відчувають на 31% більше ситості, ніж ті, хто вживав макарони.

Мінестроне

Вчені вивили, що супи можуть бути більш ситними, ніж тверда їжа, приготована з тих самих інгредієнтів. Але не всі вони мають однакову харчову цінність. Суп мінестроне вважається одним із найситніших.

Капуста

Брокколі, цвітна та брюссельська капуста прискорюють метаболізм. Клітковина у вигляді розчинних та нерозчинних волокон допомагає очистити організм від шлаків та токсинів, а також розщепляє жири, що впливає на зменшення маси тіла.

Яйця і риба

Існують дослідження, які підтверджують, що вживання яєць на сніданок дає триваліше відчуття ситості, ніж пластівці.  А риба має високий вміст омега-3 жирних кислот, які посилюють відчуття ситості у людей з ожирінням.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист