Сезон свіжих овочів розпочався – на ринках вже з’явилася перша березнева зелень. Дієтологи радять використовувати її максимально.
Шпинат. Його листя багате йодом і вітаміном С. Клітковина нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, сприяє своєчасному та якісному очищенню кишечника, знижує ризик колоректального раку. Магній подіпшує настрій, кальцій зміцнює кісткову тканину.
Зелена цибуля. Джерело вітамінів А та С, каротину, флавоноїдів, цинку, заліза і кальцію. Найкорисніша у свіжому вигляді, але тушкована також зберігає багато поживних речовин.
Листовий салат. Він низькокалорійний, але багатий вітамінами, що робить його ідеальним для підтримки стрункості. Містить антиоксидант каротин, який сприяє поліпшенню зору, фолієву кислоту, яка забезпечує нормальну роботу кровоносної системи. Крім того, зміцнює імунітет, сприяє кращому травленню і знижує високий кров'яний тиск. Дієтологи радять додавати до раціону діабетиків, оскільки містить вітамін РР, який активізує дію інсуліну.
Редиска. Має виражену антибактеріальну дію. Вміст вітаміну PP, калію та магнію робить її корисною для зміцнення судин та нормалізації артеріального тиску. Одна з цінних властивостей – знижує ризик ожиріння, а заодно покращує холестериновий обмін. Цей овоч з пікантним смаком має недолік – накопичує нітрати. Тому важливо купляти екологічно чисту редиску.
Вас це може зацікавити: 7 низькокалорійних продуктів, після яких довго не хочеться їсти