Зберігайте правильно: завдяки цьому трюку листовий салат залишається свіжим дуже довго

Хрусткий зелений салат – завжди бажаний гість на столі. Але не вялий і без коричневим плям, які швидко зявляються, якщо він затримався в холодильнику. Розповідаємо, завдяки якій хитрощі салат довше залишатиметься свіжим.

Додавати до свого раціону листовий салат можна цілий рік. Купити його – не проблема. А користь від нього очевидна. Це джерело фолієвої кислоти, велика кількість вітаміну С, заліза, калію і магнію, харчових волокон. Лікарі зазначають: якщо вживати листовий салат щодня, нормалізується процес травлення, покращиться стан шкіри й волосся, імунітет і навіть робота серцево-судинної системи.

Одна проблема – такі салати псуються швидко, тому й використовувати слід відразу.

Якщо розумієте, що переробити весь не вдасться, не кладіть салат до холодильника в пакеті – він швидко почне гнити. Експерти радять загорнути його у вологу тканину – так він протримається кілька днів у відділенні для овочів.

Щоб він довше зберігав товарний вигляд, можна на тканину капнути кілька крапель лимонного соку або оцту. Таким чином ви зможете запобігти утворенню мікробів.

Але це не відміняє того, що потрібно ретельно вибирати салат, коли його купляєте. Переконайтеся, що він не в’ялий, листя має яскраве забарвлення і на ньому відсутні коричневі плями. Сухі краї також вказують, що салат не зовсім свіжий.

Оцінити свіжість можна і по ніжці салатної розетки: якщо вона коричневого кольору, салат зрізали давно.

Вас це може зацікавити: Як зберегти здоровими зуби та ясна і до чого тут листова зелень

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист