Господині не дуже люблять готувати качку. Зазвичай вона стає повним фіаско і розчаруванням – м’ясо виходить надто жорстким. Але хороший маринад допоможе вам стати в очах сімейства і гостей майже мішленівським кухарем.
Якщо ви збираєтеся запікати качку, експерти радять вибирати тушки вагою приблизно 2,5 кг – тоді печеня виходить м’якою, соковитою і в міру жирною.
Перед приготуванням качку потрібно обсмалити газовою горілкою, щоб позбавитися пір’я, і видалити пінцетом дрібні частинки.
Обов’якого слід вибрати з тушки потрохи і відрізати хвостик.
Залишилося зробити маринад і запекти!
Маринад із соєвим соусом
Імбир – 3 см корінця
3 зубчики часнику
1 ч. л. перцю чилі
4 ст. л. соєвого соусу
1 ст. л. меду
Імбир і часник натерти, змішати з перцем чилі і соєвим соусом.
Цією масою натерти помиту й обсушену качку, загорнути в харчову плівку і маринувати в холодильнику 8-10 годин.
Викласти на деко і запікати в розігрітій до 190° духовуі протягом 70-80 хвилин.
Змастити медом і запікати ще 10 хвилин.
Маринад із соком апельсина
4 апельсини
1 паличка кориці
5 зубчиків часнику
1 ст. л. чорного перцю
Сіль за смаком
Часник видавити через прес. Додати сіль, перець, цедру одного апельсина і сік одного лимона. Все ретельно перемішати. Качку промити і обсушити, натерти спеціями. Загорнути в пліпку і залишити на 4 години.
Викласти у форму для запікання, додати апельсиновий сік з решти апельсинів та воду (співвідношення 1:1). Накрити фольгою і запікати 40 хвилин при температурі 180°.
Зняти фольгу, полити качку соком, що утворився. Загорнути ніжки у фольгу, щоб не підгоріли.
Запікати ще 1,5 години при температурі 200°, періодично поливаючи соком.