Два рецепти найніжнішої запеченої качки: цей фантастичний смак запам’ятають усі

Господині не дуже люблять готувати качку. Зазвичай вона стає повним фіаско і розчаруванням – мясо виходить надто жорстким. Але хороший маринад допоможе вам стати в очах сімейства і гостей майже мішленівським кухарем.

Якщо ви збираєтеся запікати качку, експерти радять вибирати тушки вагою приблизно 2,5 кг – тоді печеня виходить м’якою, соковитою і в міру жирною. 

Перед приготуванням качку потрібно обсмалити газовою горілкою, щоб позбавитися пір’я, і видалити пінцетом дрібні частинки.

Обов’якого слід вибрати з тушки потрохи і відрізати хвостик.

Залишилося зробити маринад і запекти!

Маринад із соєвим соусом

Імбир – 3 см корінця

3 зубчики часнику

1 ч. л. перцю чилі

4 ст. л. соєвого соусу

1 ст. л. меду

Імбир і часник натерти, змішати з перцем чилі і соєвим соусом.

Цією масою натерти помиту й обсушену качку, загорнути в харчову плівку і маринувати в холодильнику 8-10 годин.

Викласти на деко і запікати в розігрітій до 190° духовуі протягом 70-80 хвилин.

Змастити медом і запікати ще 10 хвилин.

Маринад із соком апельсина

4 апельсини

1 паличка кориці

5 зубчиків часнику

 1 ст. л. чорного перцю

Сіль за смаком

Часник видавити через прес. Додати сіль, перець, цедру одного апельсина і сік одного лимона. Все ретельно перемішати. Качку промити і обсушити, натерти спеціями. Загорнути в пліпку і залишити на 4 години.

Викласти у форму для запікання, додати апельсиновий сік з решти апельсинів та воду  (співвідношення 1:1). Накрити фольгою і запікати 40 хвилин при температурі 180°.

Зняти фольгу, полити качку соком, що утворився. Загорнути ніжки у фольгу, щоб не підгоріли.

Запікати ще 1,5 години при температурі 200°, періодично поливаючи соком.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист