Кожна господиня має свій улюблений перевірений рецепт великодньої паски. Це може бути сирна, горіхова, шоколадна, кексова, заварна і навіть веганська. Але вічна класика на опарі – пишна та смачна – це завжди №1.
500 г борошна
5 г сухих дріжджів
15 г меду
200 мл молока
50 г вершкового масла
2 яйця
85 г цукру
50 мл кефіру
1 г ваніліну
100 г ізюму
дрібка солі
1 білок
У теплому молоці розвести мед, додати дріжджі та 100 гр борошна і розмішати. Накрити опару і прибрати у тепле місце на 2 години.
Яйця та цукор збити міксером до піни. Додати до опари вершкове масло, кефір та збиті яйця.
Змішати 400 г борошна з ваніліном і дрібкою солі, ввести в підготовлену суміш і замісити тісто. Накрити і прибрати в тепле місце на 2 години, щоб воно піднялося.
Родзинки добре вимити і обсушити, обваляти в борошні, просіяти через сито і додати в тісто.
Заповнити форми тістом на 1/3, накрити рушником і дати постояти 1 годину, щоб паски піднялися.
Збити вилкою білок і 1 столову ложку молока, за допомогою кулінарної кисті змастити верхівку пасок. Випікати 30-35 хвилин при температурі 180°.
Коли паски охолонуть, прикрасити глазуррю.