Великодні кекси з маком – мініатюрна альтернатива паскам

Мак надає випічці особливого смаку та текстури – булочки, пироги, рулети – що не вибери, він зробить їх особливими. А як він підходить кексам, тут навіть не посперечаєшся. У лимонних кексах, наприклад, він добре поєднується з цедрою і такий мікс робить кекси дуже яскравими та незабутніми. Їх можна спекти з будь-якого приводу, але ми пропонуємо взяти їх на замітку як альтернативну випічку до Великодня. Чарівний смак, мініатюрна форма та білі шапочки чудово впишуться в атмосферу свята.

1 яйце

80 г цукру

100 мл кефіру

1 лимон

1 ч. л. маку

20 мл рослинної олії

100 г борошна

5 г розпушувача

збиті вершки для прикраси

Розтерти яйце з цукром, додати кефір та перемішати до однорідного стану.

З лимона зняти цедру та вичавити сік. Додати до суміші 15 мл лимонного соку, цедру, мак та олію.

Змішати борошно з розпушувачем та ввести в рідку суміш. Добре перемішати і дати постояти 10 хвилин.

Вкласти паперові капсули у форму для мафінів та заповнити їх тістом на 2/3 об'єму.

Випікати при температурі 180° протягом 25-30 хвилин до красивого золотистого кольору.

Перекласти готові кекси на решітку і дати повністю охолонути.

Прикрасити збитими вершками, використовуючи кондитерський мішок.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист