Листкова запіканка з капусти – простіше лінивих голубців

Це простий рецепт сподобається тим, хто любить голубці, але не любить витрачати на них час.

З молодої капусти можна приготувати безліч страв. Спробуйте запіканку! Вона може бути овочевою або м'ясною. Страву можна подавати гарячою, а можна брати холодний шматочок на перекус.

По суті, в капустяне листя можна запакувати, що завгодно. Один з варіантів – фарш з курки, картоплі та моркви. Простий і зрозумілий набір інгредієнтів, до якого ви можете додати сир, улюблений соус або спеції.

1 невеликий качан молодої капусти

400 г курячого фаршу

150 г моркви

300 г картоплі

15 мл оливкової олії

1/2 ч. л.  гранульованого часнику

сіль та мелений перець за смаком

200 г грецького йогурту

1/2 лимона

Зняти з качана листя, добре промити і відварити в підсоленій киплячій воді протягом 3-5 хвилин, щоб воно стало пластичним. Злити воду, дати листкам охолонути і зрізати на кожному з них потовщення.

Картоплю та моркву почистити та натерти на дрібній тертці.

Додати фарш, оливкову олію, гранульований часник, сіль та перець і гарно перемішати.

Форму для випічки змастити оливковою олією, викласти шар капустяного листя. На нього – частину фаршу і рівномірно розподілити по поверхні листя. Накрити наступним шаром листя і повторювати цей крок, доки не закінчаться інгредієнти.

Збризнути верхній шар листя оливковою олією і запікати в попередньо розігрітій до 200° градусів духовці близько 45 хвилин.

Змішати йогурт із соком лимона і  подати до листкової запіканки.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист