Віагра для квітів: як пігулка для потенції може допомогти трояндам і тюльпанам

Датські вчені зясували, що віагра здатна продовжити життя зрізаним квітам. Вистачить навіть маленької часточки однієї таблетки.

Ця таблетка здатна впоратися з проблемою не тільки в ліжку, а й у вазах. Якщо її додати до води, де стоять зрізані квіти, вони будуть повільніше в’янути. І зрештою переживуть своїх «родичів» майже на тиждень.

Як проводився експеримент

У експерименті були задіяні п’ять однакових букетів, які складалися з троянд, тюльпанів, хризантем та левиний зів. Усім їм намагалися продовжити віку різними способами. В одну вазу кинули мідні монети, у другу – цукор з лимонною кислотою та відбілювачем, у третю – кубики льоду, квіти з четвертої занурювали (кінчики стебел) в окріп, а в п’яту вкинули віагру.

Спостереження показали, що мідь та розчин з відбілювачем дають квітам шанс прожити в букеті 10 днів – після цього вони різко починають обсипатися.

Окріп та  лід з таким терміном не справляються – квіти залишаються бадьорими 7-8 днів.

Віагра найкраще робить свою справу. Можна сміливо розраховувати на те, що щонайменше два тижні букет радуватиме око.

Як це працює

Вперше зв’язок між віагрою та довговічністю зрізаних квітів було виявлено в 1999 році. Австралійські та ізраїльські дослідники звернули увагу на те, що цитрат силденафілу (діюча речовина віагри) дозволяє квітам зберігатися на тиждень довше, ніж зазвичай.

Вчені вважають, що головну роль у цьому відіграє азотна кислота, виділення якої викликане хімічними речовинами віагри. Саме вона уповільнює процес гниття рослин і квітів. 

Це припущення перевірили згодом данські науковці, додавши цитрат силденафілу у вазу з ялинковими гілками. Колючий букет у віагрі зберігав привабливий вигляд довше, ніж гілки у чистій воді або в аспірині.

Потрібен лише 1 мг віагри, розчинений у вазі з водою. Оскільки одна пігулка важить 50 мг, її слід розтовкти у ступці і зважити необхідну кількість. Ось і все – можете розраховувати, що у найближчі два тижні обновляти букет не потрібно буде.

Звичайно, віагра недешева – її вартість не йде ні в яке порівняння з аспірином чи активованим вугіллям, яке теж часто додають у вазу з квітами. Але якщо букет вам дуже дорогий – подарований важливою людиною, і хочеться ним милуватися якомога довше, це не надто велика плата.

Вас це  може зацікавити: Що додати у вазу з водою, щоб квіти стояли не менше десяти днів: лайфхак на мільйон

Броня від лихого ока й злих думок: квіти-обереги, які варто посадити біля будинку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист