Броня від лихого ока й злих думок: квіти-обереги, які варто посадити біля будинку

Квіти – окраса саду. Але є серед них такі види, які здатні не тільки дарувати позитивні емоції, а й захищати від негативної енергії. Розповідаємо, які квіти бажано посадити біля будинку, щоб надійно захистити всю родину.

В давнину люди дуже трепетно ставилися до різного роду оберегів. Деякі квіти, на їхню думку, мають настільки сильну енергетику, що можуть протистояти зуроченню, заздрощам і злим думкам.

Гвоздика

Ця квітка символізує відданість та любов. А ще оберігає від заздрісних людей. Наші предки вважали її чи не найпотужнішим захистом від негативної енергії, яку можуть принести в дім недоброзичливці. Існує багато видів садової гвоздики. Найбільш популярні у нас сорти – турецька, китайська, периста, трав'янка і садова голландська (шабо).

Чорнобривці

Символ довголіття та мудрості. Вони асоціюються з домівкою, батьківською любов’ю і палким коханням. У давнину вірили, що якщо посадити чорнобривці біля хати, коханий не забуде туди дорогу. А якщо поставити букет в оселі, там буде гармонія і гарний настрій. Окрім того ці квіти нібито мають магічну властивість – захищають родину від злих духів і зурочення.

Мальва

Колись ця ніжна красива квітка росла в кожному дворі. Вона була популярною не тільки тому, що чарівно виглядала – її висаджували на щастя. За легендою, душі покійних родичів вселяються в неї і оберігають оселю від негативної енергії. Вважалося, якщо її взяти з собою в далеку дорогу, вона захищатиме від неприємностей і розбійників. Якщо поставити позаду себе, додасть сили й прикриє від лиха. Мальви навіть спеціально вишивали на сорочках, щоб захищали від злого ока. А в садку висаджували вздовж паркану, щоб негативні вібрації злих та заздрісних людей не потрапила на подвір'я через імпровізовану огорожу.

Барвінок

Не часто зустрічається барвінок сьогодні. Між тим, ця квітка вважається символом кохання – не дивно, що нею прикрашали дівочі вінки та весільний коровай. Також барвінок  зазвичай висаджували біля хати, щоб фільтрував енергію всіх, хто заходить у двір, і не пропускав у оселю негатив.

Вас це може зацікавити: Дерева-обереги, які треба посадити біля дому: захищають від біди, приваблюють щастя та достаток

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист