Компаньйон для одиноких людей: робот-собака зі штучним інтелектом знає команди, гавкає і радіє господарю

Китайська робототехнічна компанія Elephant Robotics починає випускати нового робота – собаку-компаньйона. Це альтернатива породам хаскі або шиба-іну, яку не потрібно вигулювати й годувати, але яка радісно гавкає і виляє хвостом, коли бачить господаря. 

Ця собака тапки не носить. Але реагує на дотик і звук, знає більше 30 голосових команд, вміє вити, гавкати, робить рухи головою та кліпає очима. І щиро радіє, коли бачить господаря.

Собака із штучним інтелектом може працювати в автономному режимі 12 годин. Тобто весь день розважає «свою» людину, а потім разом з нею йде «спати» - заряджатися.

Представники компанії Elephant Robotics кажуть, що metaDog – ідеальний вибір для осіб, які хочуть завести домашнього улюбленця, але не мають сил регулярно вигулювати його та доглядати.

Такий чотирилапий пухнастик – оптимальний варіант і для алергіків. Він розділить їхню самотність, не завдавши шкоди здоров’ю.

На думку дослідників з Оклендського, Дьюцького та Корнельського університетів, роботи-компаньйони, оснащені штучним інтелектом, можуть обслуговувати старіюче та ізольоване населення.

«Поки соціальні зв’язки та догляд за мільйонами ізольованих від суспільства літніх людей не стануть для нас пріоритетом, роботи будуть єдиним вирішенням проблеми», - каже Муралі Дорайсвамі, професор психіатрії та геріатрії в Університеті Дьюка.

Як свідчить статистика, у Сполучених Штатах з 1990 року кількість людей, які не мають близьких друзів, зросла в чотири рази. Більшість з них були б щасливі мати робота-компаньйона.

Вас це може зацікавити: Люди з вадами зору зможуть вільно пересуватися: їм допомагатимуть роботи-поводирі

Робот-гуманоїд Atlas від Boston Dynamics влаштувався працювати на завод

Роботи Boston Dynamics малюють картини в стилі Пікассо, які продаються за $40 тис.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист