Герої українських міфів vs персонажі Marvel і DC: на «Книжковій країні» розкажуть про новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

27 квітня на фестивалі «Книжкова країна» відбудеться інтерактивна бесіда для дітей та батьків про унікальних і харизматичних героїв української міфології.

Розмову проведе письменник і креативний продюсер Нік Лисицький. Він уже давно закохує дорослих і малечу в українську міфологію та розповідає про неї у своїх проєктах.

Здебільшого всі діти знають чи чули про скандинавських богів, марвелівського Спайдермена й Бетмена, народженого DC. Натомість оминають увагою героїв українських міфів, яких направду безліч. Тут і колоритні темні персонажі на кшталт богині зла і хвороб Мари чи Упирів, що п’ють людську кров і відбирають життєву силу; і мудреці, як-от сопілкар і покровитель митців та магів Велес; і справжні трикстери, наприклад, домашній чорт Годованець.

27 квітня в невимушеній бесіді Нік Лисицький розповість:

  • які харизматичні та яскраві персонажі є в українській міфології;
  • у яких найрізноманітніших куточках країни живуть герої українських міфів та легенд;
  • чому українська міфологія — найбагатша й найглибша у світі;
  • як український міфосвіт може стати повноправним всесвітом у трендовій світовій культурі;
  • як герої українських міфів стають персонажами книжок, коміксів і фільмів;
  • чому малечі вкрай важливо знати українську міфологію і як саме зацікавити їх нею.

Настав час занурити дітей у наш багатий міфічний всесвіт. Тим більше що його вже переніс на сторінки свого епічного фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький. Це перший роман великої серії «Епічні пригоди міфічних героїв у Багатосвіті». Події в ній розгортаються в новому фантастичному всесвіті, де живуть персонажі міфів, легенд та казок.

Фентезі розповідає про мрійливого юнака Кия, у світі якого стається лихо — зима не закінчується. Зі своїм товаришем Чугайстром Кий намагається з’ясувати, чому забарилася весна. Разом вони вирушають у мандрівку, під час якої юнак відважно долає всі перешкоди, бореться зі страшною Морозною ордою та рятує рідну землю.

Активні учасники бесіди та автори найцікавіших запитань отримають подарунки від Ніка Лисицького та видавництва «Фантастичні українці».

Модеруватиме розмову Валері Клочкова, YouTube-блогерка Атмосферниця (Atmosfernitsa), авторка каналу про книги, мистецтво та атмосферне життя в Києві.

Книжковий фестиваль на ВДНГ «Книжкова країна» відбуватиметься 25–28 квітня. На гостей заходу чекають близько 100 українських видавництв, спілкування з авторами, зустрічі з письменниками та професійне спілкування з видавцями, участь у майстер-класах, дискусіях, освітні та ігрові зони тощо.

Час: 27 квітня, 12:00 — 12:45.

Локація: павільйон № 2 (зал «Гра»).

Адреса: пр. Академіка Глушкова, 1.

Вхід: вільний.

Нік Лисицький — письменник і креативний продюсер. Він — автор філософського фентезі «Казки для дорослих дітей» (2015) та політичного детективу «Цезарі» (2019). 2020 року — заснував громадську організацію зі збереження та популяризації української міфології «Чарівний світ UA». Під його керівництвом було створено інтерактивну платформу з доповненою реальністю, популярну настільну гру «Чарівний світ. Джерело сили», сценарій анімаційного серіалу та YouTube-шоу.

Книга «Кий і морозна орда» — спільний проєкт Ніка Лисицького й компанії «Фантастичні українці». У списку її досягнень — однойменний документальний серіал про сучасну українську культуру, показаний 19 телеканалами та розміщений на українських і зарубіжних VOD-платформах.

Дізнатися більше про всесвіт, започаткований у книзі «Кий і морозна орда», можна на сайті www.kyibook.com.

Соцмережі проєкту:

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист