Масштабні пікніки зараз не на часі. Але якщо ви збираєтеся на вихідні на дачу, гріх не зробити шашлики. Ці швидкі рецепти маринаду стануть вам у нагоді.
Маринад з ківі
Органічні кислоти ківі можуть творити дива – вони роблять неймовірно ніжною навіть жорстку телятину.
2 кг м'яса
1 великий ківі
2 цибулини
1 скл. сильногазованої води
Сіль, спеції
Ківі подрібнити в блендері, цибулю дрібно порізати. Розмішати з водою і залити маринадом м'ясо. Солити і додавати спеції перед смажінням. Буквально 30 хвилин – і модна смажити шашлики.
Маринад з мінералки
Мінеральна вода чудово розм’якшує м’ясо, а гірчиця завершує справу і додає неповторного смаку.
2 кг м’яса
1 л сильно газованої води
Упаковка американської гірчиці
Сіль, спеції
Залити м'ясо мінералкою і тримати під гнітом 2 години. Злити воду, додати сіль, спеції, гірчицю, добре перемішати і залишити 15 хвилин. Готово!
Пивний маринад
Окрім того, що такий маринад робить тверде м'ясо м'яким, а сухе – соковитим, він перебиває запах. Навіть баранина у ньому буде ідеальною!
1 кг м’яса
1,5 л пива
Сіль, спеції
Залити м’ясо пивом і витримати 2 години. Злити рідину і тільки після цього додавати сіль та спеції.
М’ятно-лимонний маринад
Лимонний сік добре справляється з жорстким м’ясом – це всі знають. А м’ятні нотки роблять його смак неперевершеним.
1 кг м’яса
5 ст. л. лимонного соку
4 листочки м'яти
60 мл білого вина
1 цибулина
Сіль, спеції
М'яту посікти і полити лимонним соком, цибулю дрібно нарізати, все змішати.
Додати сіль, спеції, залити вином і добре перемішати. Маринувати 1 годину.
Не залежно від того, яке м’ясо ви берете і який маринад використовуєте, експерти радять потримати шашлик кілька секунд на відкритому вогні. Таким чином м'ясо запечатається – покриється скоринкою, яка триматиме всередині сік. І вийде воно дуже ніжним.