За народження дитини в Південній Кореї щедро платитимуть – $75 тис.

Щоб покращити демографічну ситуацію в країні, мільярдер з Південної Кореї вирішив доплачувати співробітникам своєї компанії солідні суми за народження дітей.

У Південній Кореї одна з найнижчих народжуваностей у світі: коефіцієнт – 0,84. Тобто не кожна сім’я має хоча б одну дитину. Причина – фінансова: багато людей вважають, що їхній рівень доходів не дозволяє мати дітей.

Це стає проблемою на державному рівні. Населення стрімко старіє. Якщо найближчим часом нічого не зміниться, працювати не буде кому, відповідно, платити пенсії теж буде нічим. Постраждає не тільки економіка, а й безпека Південної Кореї, оскільки захищати її теж буде нікому.

Змінити ситуацію намагається бізнес. Наприклад, компанія з виробництва нижньої білизни вирішила виплачувати своїм співробітникам «підйомні»: по $22 400 за першу і другу дитину і $30 000 за третю.

Але найрадикальніший крок готовий зробити голова однієї з будівельних компаній, мільярдер Лі Чжун Кеун. Щоб полегшити фінансовий тягар батьків, він готовий платити за народження дитини $75 000.

Бонуси може отримати не тільки майбутня мама, а й тато: якщо у когось із чоловіків у компанії народиться дитина, він отримає таку саму суму.

Якщо грошей на сім’ю не вистачатиме, співробітники можуть отримати ще трохи грошей.

Лі Джун має намір будувати для співробітників і житло. Якщо держава надасть для цього земельну ділянку, майбутні батьки зможуть вибирати: отримати $75 000 чи нерухомість.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист