Їж і худни: 7 продуктів, які можна вживати без обмежень

Мрія тих, хто худне: їсти, скільки влізе, і щоб вага не збільшувалася. Ви здивуєтесь, але так теж буває! Головне, знати, що саме зїсти.

Секрет у тому, що є продукти з надзвичайно низькою калорійністю. Тому зашкодити вам не можуть. Якраз навпаки: вони багаті на поживні речовини. А отже, добре насичуватимуть організм.

Свіжі ягоди

Прекрасний десерт – джерело поживних речовин та клітковини, що дає відчуття ситості. Окрім того, що в ягодах мало калорій (у 100 грамах полуниці – 32 ккал, в малині – 36 ккал, в ожині – 43 ккал), вони містять актиоксиданти, які борються з вільними радикалами і запобігають раковим захворюванням. Також сприяють поліпшенню травлення і виводять з організму токсини.

Яблука

54 ккал у 100 грамах – не так вже й багато, особливо якщо порівнювати з бананами, де майже 89 ккал. Завдяки пектину вони ситні. Завдяки флавоноїдам та поліфенолам зміцнюють нервову систему і очищають організм від токсинів. Якщо шматочки яблука посипати корицею, це як бальзам для серцево-судинної системи: спеція нормалізує тиск и рівень поганого холестерину. 

Грейпфрут

50 ккал на 100 грамів – комусь може здатися, що це немало. Але фішка в тому, що багато грейпфрута з’їсти однак не вдасться. Не тільки через його специфічний гіркуватий присмак. Він містять багато пектину, який розбухає в шлунку, що призводить до швидкого і тривалого насичення.

Морква

Бета-каротин в її складі корисний для зору. 36 ккал на 100 грамів – для талії. Також морква має антиоксидантні властивості і бере участь у виробництві вітаміну А (він сповільнює процес старіння, нормалізує обмін речовин тощо). Дієтологи рекомендують якнайбільше вживати моркви у сирому вигляді, заправивши лимонним соком.

Овочі зеленого кольору

Саме в них найменше калорій у порівнянні з іншими овочами. Огірки, шпинат, броколі, селеру, цукіні тощо можна вживати, скільки захочеться. Оскільки вони містять сірку і сприяють детоксикації організму, їхня користь для організму подвоюється.

Бажано вживати їх у сирому вигляді або приготовані на пару. Під час смаження калорійність збільшується. Або, наприклад, якщо шпинат готувати з вершками.

Помідори

Вони смакують до всього, і їсти їх можна в необмеженій кількості. Заправка у вигляді оливкової олії не стане на заваді схудненню. Адже самі помідори – майже одна вода: лише 19 ккал на 100 грамів.

Протеїн

Білок (особливо ввечері) – матеріал для регенерації м’язів і всього 48 ккал на 100 грамів. Але якщо вирішите приготувати омлет, відділіть жовток, у якому 320 ккал!

Усі ці продукти чудово вписуються в систему правильного харчування і плани по схудненню.

Вас це може зацікавити: Що зїсти, щоб не хотілося їсти: 5 продуктів, які дають тривале відчуття ситості

Користь і шкода низькокалорійних дієт: що буде, якщо щодня вживати 500 ккал

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист