Японська кухня підкорила нас своєю простотою та багатогранністю. Поєднання смаків дуже незвичне, але привабливе. Наприклад, як у супу одзоні.
Для цієї страви вам знадобиться купити кілька специфічних інгредієнтів, яких точно немає у вас вдома.
600 мл води
1 велика морквина
1 велика картоплина
9 шт. шиїтаки
200 г лосося
200 г філе курячих стегон
пучок шпинату
1 ст. л. саке чи міріну
1 ст. л. сухого бульйону дасі
2 ст. л. соєвого соусу
У каструлю влити 600 мл води, закип'ятити.
Моркву та картоплю нарізати кружальцями завтовшки 5 мм.
Курку та лосось – кубиками приблизно 2 х 2 см.
У каструлю з водою додати гриби та овочі, бульйон дасі. Накрити кришкою і варити 12 хвилин, періодично знімаючи пінку.
На сковороді розігріти 1 ст. л. олії, обсмажити курку та рибу протягом 3 хвилин і додати до супу.
Шпинат крупно нарвати і покласти в каструлю.
Додати саке або мірін та соєвий соус.
Розлити суп по тарілках і скоріш кликати всіх до столу!
Вас це може зацікавити: Рецепт фаршированих баклажанів по-турецьки