Якщо ви задумувалися над тим, як кореянкам вдається так гарно виглядати, ось вам підказка: секрет у харчуванні. Зокрема, у кімчі.
Кімчі – це страва з пекінської капусти, щось на зразок нашої квашеної. Містить велику кількість вітамінів, клітковини, пробіотиків, антиоксидантів і має просто дивовижний вплив на організм людини.
Готують кімчі шляхом соління та ферментації, додаючи часник, цибулю, імбир та соєвий соус і овочі на ваш смак – моркву, дайкон, редиску, баклажани, кабачки, огірки.
Доведено, що він покращує травлення, знижує рівень поганого холестерину, покращує імунітет, стан крові, кісток і нервової системи. Ще один приємний бонус – кімчі сповільнює процес старіння, оскільки покращує вироблення колагену. Тому регулярне вживання допомагає покращити стан шкіри та уникнути ранніх зморшок.
А головна його властивість – він бореться із зайвими кілограмами. У цьому заслуга корисних бактерій Lactobacillus brevis і L. Plantarum. Науковці проаналізували дані майже 116 тис. людей на основі опитування. Вони з’ясовували, як часто опитувані їдять кімчі, якими порціями. Це співставлялося зі зростом, вагою і об’ємом талії кожного.
У підсумку виявилося, що найстрункішими були ті, хто з'їдав щодня 100-150 г кімчі. Причому в них меншими були не тільки об’єми, а й кількість вісцерального жиру – того, який відкладається навколо внутрішніх органів, становить небезпеку для здоров'я і дуже важко «зганяється».
Але в людей, які вживали більше 150 г, навпаки – спостерігалося ожиріння.
Тому вчені дійшли висновку: три порції (одна порція – 50 г) – оптимальна кількість кімчі для ефективного схуднення.
Вас це може зацікавити: Вчені з’ясували, яку рибу треба їсти, щоб жити довго, як японці
Який овоч на нашій кухні може очистити печінку і допомогти схуднути за 10 днів