Різдвяний та новорічний столи завжди вгинаються від смачних та ситних наїдків, від яких неможливо відмовитися. У підсумку крім зайвої ваги маємо стрибок холестерину, який у перспективі загрожує здоров’ю серцево-судинної системи. Уникнути цього допоможе один простий продукт.
Звісно, найпростіший спосіб не допустити стрибка рівня холестерину – не їсти жирного, яєць і ще довгий список продуктів та страв. Але у свята хочеться розслабитися, а не контролювати себе на кожному кроці. Тому доктор Кевін Хаффман, баріатричний лікар, радить іншим шляхом. Замість виключати зі святкового раціону декілька продуктів додати один – олію авокадо.
«Ця олія містить мононенасичені жири, зокрема, олеїнову кислоту, і багато поживних речовин, здатних знизити рівень холестерину», - пояснює він.
Дослідження, проведене китайськими вченими, показало, що олія авокадо має великий потенціал у захисті здоров’я серцево-судинної системи, зменшенню симптомів діабету. У ній трохи більше калорій, ніж в оливковій, але вона містить трохи менше насичених жирів.
Кокосова олія має й інші переваги для здоров’я, які роблять її незамінним інгредієнтом не тільки у святкових стравах.
Вона має протигрибкові та антибактеріальні властивості, чудово може впоратися із загоюванням ран, отриманих у результаті травм та опіків. Зволожує та живить шкіру, підвищує її пружність, робить гладким і здоровим волосся.
Тим, хто хоче зробити святкове застілля ще кориснішим, доктор Хаффман радить замінити білий хліб на цільнозерновий, а картоплю, яка містить велику кількість крохмалю, на цвітну капусту – джерело клітковини. З цвітної капусти виходить чудове пюре на гарнір.
Крім того, після таких ситних посиденьок рекомендує вживати більше йогурту та кефіру. Вони містять пробіотики – корисні бактерії, які покращують мікробіоту кишечника і поліпшують травці процеси.
Вас це може зацікавити: Названо напої, які підтримують здоров’я печінки та кишечника