Які помилки під час приготування заморожених овочів вбивають вітаміни і смак

Деякі овочі в замороженому вигляді містять навіть більше вітамінів, ніж свіжі. Але якщо їх неправильно готувати, від них може нічого не залишитися.

Чому корисна заморозка

Заморожені овочі – це простий спосіб включити у свій щоденний раціон більше овочів не залежно від пори року.

А ще це можливість використати продукти, які ви не встигаєте переробити, без втрати поживної цінності.  Оскільки овочі заморожують, коли рівень поживних речовин у них максимальний, вони можуть мати більше поживних речовин, ніж свіжі, які деякий час простояли в магазині. Зокрема, в замороженій брокколі більше вітаміну В2, ніж у свіжій, а в білокачанній – антиоксидантів.

Розморожувати чи ні?

Перше питання, яке в декого виникає під час приготування заморожених овочів, – чи потрібно їх розморожувати перед використанням. У більшості випадків відповідь «ні».

Додавайте їх у каструлю чи сковорідку, поки вони ще заморожені – це дасть найкращий результат.

Єдиний виняток із цього правила – шпинат. Під час розморожування він виділяє більше води, ніж інші овочів. Тому, якщо ви не використовуєте його в супі, де додаткова рідина не матиме значення, спочатку розморозьте та злийте (і вичавіть із самого шпинату) зайву воду.

Час має значення

Заморожені овочі можна варити, готувати на пару, тушкувати, смажити або запікати.

Овочі різних розмірів і типів вимагають різного часу приготування, тому варто завжди перевіряти інструкції на упаковці. Загалом заморожені овочі готуються не так довго, як свіжі – процес заморозки прирівнюється до бланшування.

Приблизна тривалість приготування в залежності від обраного способу має бути такою:

● тушкування – 5-8 хвилин

● запікати в духовці – 20-25 хвилин

● приготування на грилі – 5-10 хвилин

Якщо переварити заморожені овочі, вони перетворяться на липке непривабливе місиво. Крім того, під час термічної обробки вони втрачають вітаміни. Чим довше готуватимуться, тим менше корисних речовин в них залишиться.

Вам це може зацікавити: 5 продуктів, які стають кориснішими після заморозки

Експерт назвав найздоровіший спосіб приготування овочів

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист