Як зробити білий хліб здоровішим: геніальний лайфхак

Відмова від випічки – найперше, що роблять усі, хто намагається схуднути або сповідує правильне харчування. Але є спосіб виправити ситуацію.

Білий хліб люблять усі, тому що він смачний. Але дозволяють собі не всі, оскільки в нього погана репутація.

Основна претензія до нього – він виготовляється із рафінованого пшеничного борошна, в якому вже немає клітковини й поживних речовин, і має високий глікемічний індекс.

Глікемічний індекс – це швидкість, з якою вуглеводи впливають на рівень цукру в крові. Їжа з низьким глікемічним індексом повільно вивільняє цукор у кров, залишаючи вас ситими довше. Натомість вживання продуктів з високим глікемічним індексом може провокувати появу діабету, ожиріння і серцево-судинних захворювань.

Ідея, як зробити білий хліб кориснішим, спала на думку хірургу з Великобританії Карану Раджану. Він радить заморозити хліб, потім розморозити і підсмажити без додавання олії. Таким чином глікемічний індекс удвічі зменшується.

«Це відбувається тому, що утворюється більше ретроградного крохмалю. Це форма стійкого крохмалю, яка корисна для здоров’я кишечника, оскільки діє більше як клітковина», - пояснює він.

Доктор Раджан рекомендує й інші джерела стійкого до цукру крохмалю. Наприклад, зелені банани містять його у 20 разів більше, ніж стиглі або перестиглі.

Вас це може зацікавити: Чим замінити хліб, якщо худнете: 4 смачні й корисні варіанти

Раніше ми писали про те, як найкраще зберігати хліб

А також розповідали про те, як реанімувати черствий хліб

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист