Чим замінити хліб, якщо худнете: 4 смачні й корисні варіанти

Заради привабливої фігури багато хто готовий відмовитися від калорійних продуктів. Хліб у цьому списку займає перше місце. Але що робити, якщо без нього не уявляєш собі життя? Знайти альтернативу.

Цільнозерновий, житній, висівковий хліб

Зазвичай ми віддаємо перевагу пшеничному хлібу – найбільш калорійному і найменш корисному. Житній нічим не гірший, але не такий калорійний, так само як і висівковий. Цільнозерновий цінується через високий вміст харчових волокон і низький глікемічний індекс. Проте навіть на ці види хліба є ліміт: 50 грамів на день.

Хлібці

Чудова альтернатива хлібу. Гречані, рисові, кукурудзяні – вибирайте на свій смак.  Але обов’язково дивіться склад продукту. У «правильних» хлібців він повинен бути мінімальним. Якщо ж у  списку інгредієнтів 6-10 і більше найменувань, пошукайте щось інше – такі хлібці корисні не принесуть, і калорій в них теж занадто. «Правильними» зловживати теж не слід: 2 на день – і досить!

Лаваш

У ньому немає дріжджів, дуже мало цукру і калорій. У процесі випікання в лаваші утворюються молочнокислі бактерії, що покращують роботу шлунково-кишкового тракту. Окрім того, він містить мінерали, які сприяють поліпшенню метаболізму.  А ще він швидко створює відчуття ситості. Їсти його можна з першими стравами, а можна зробити з ним бутерброд чи рол.

Коржі з бобів

Вони багаті на вітаміни і рослинний білок, мають низький глікемічний індекс, тому підходять тим, хто слідкує за своїм харчуванням. Приготувати так коржі нескладно. Боби (горох або нут) слід замочити, відварити, пропустити через м'ясорубку. Додати до «фаршу» яйце, сіль та спеції, вимішати і пекти на сухій сковороді.

Раніше ми писали про те, як найкраще зберігати хліб

А також розповідали про те, як реанімувати черствий хліб

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист