Як збільшити термін придатності молока завдяки простому трюку

Головна умова тривалого зберігання молока – прохолодна температура, при якій у ньому не розмножуватимуться бактерії.

Навіть молоко тривалого зберігання може зіпсуватися раніше, ніж обіцяє виробник. Це викликає подив і невдоволення. Між тим, ми самі зазвичай у цьому винні.

Принесений з магазину пакет з молоком у більшості випадків ставимо в холодильнику туди, де є місце. Часто – на дверцятах, оскільки там здається найбільш логічним. І це найбільша помилка.

Температура в холодильнику неоднакова – є холодніші і тепліші відділення. Дверцята – найтепліше місце. Це зумовлено тим, що кожного разу, коли вони відчиняються, туди потрапляє тепле повітря. І «приймають» його на себе продукти, які там знаходяться. Це може сприяти зростанню шкідливих бактерій. Чим частіше заглядати в холодильник, тим швидше розвиватимуться бактерії і прокисатиме молоко.

Щоб продовжити його термін придатності, краще зберігати на нижній або середніх полицях під задньою стінкою, де стабільніша температура.

На верхні полиці варто класти продукти, які не дуж швидко псується. Там завжди тепліше, оскільки тепле повітря піднімається вгору.

Так само й на дверцятах. Це місце ідеально підходить для варення, кетчупів, соусів тощо.

Якщо бачите, що молоко не використовується, експерти зі зберігання продуктів рекомендують його заморозити. Якщо ємність повна, її потрібно відкрити й трохи молока відлити (інакше у процесі замерзання воно розшириться і розірве упаковку).

Згодом, якщо знадобиться молоко, його досить потримати ніч у холодильній камері, вранці струсити – і використовувати, як звичайно.

Вас це може зацікавити: Вийміть їх терміново: які продукти не можна зберігати в холодильнику і чому

Як правильно розкласти продукти в холодильнику, щоб було менше відходів: рекомендації японських вчених

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист