Вийміть їх терміново: які продукти не можна зберігати в холодильнику і чому

Щоб продовжити життя продуктам, ми кладемо їх до холодильника. Але це спрацьовує не завжди: деякі з них псується там ще швидше.

Є ряд продуктів, які в теплі за день-два стають непридатними до вживання. Звичайно, якщо йдеться про м’ясо, молочнокислі продукти, рибу, перші страви, їм місце в холодильнику. Однак зазвичай ми перестраховуємося і запихаємо туди все їстівне. І даремно. Ось список продуктів, які потрібно вийняти з холодильника якомога швидше.

Шоколад

Напевно, ви це бачили: за кілька днів навіть найтемніший шоколад покривається в холодильнику неапетитним білим нальотом. Це проступає сахароза, коли холод починає виморожувати з шоколаду вологу. На смакові якості продукту це не впливає. Але їсти його однак вже не хочеться.

Хліб

Класти його в холодильник немає сенсу: він стане вологим, але водночас жорсткішим. Їсти такий хліб можна, але задоволення ніякого. Якщо розумієте, що справитися з буханцем до закінчення терміну придатності не встигнете, краще покладіть до морозильної камери. Але попередньо загорніть у паперовий рушник. Без морозилки хліб краще тримати у кухонному рушнику.

Кава

Цей благородний напій доречний у холодильнику тільки за однієї умови: якщо там з’явився неприємний запах, і ви хочете його нейтралізувати. Майте на увазі: кавові зерна від холоду та вологи втрачають свій аромат і притягують аромат сусідніх продуктів. Тому не дивуйтеся, якщо ваша кава буде з присмаком копченої риби чи олів’є. Поставте її туди, де сухо й темно.

Мед

Темне місце, кімнатна температура – так мед довше не зацукрується. А в холоді не тільки кристалізується – ще й смак змінить.

Цибуля

У холодильнику вона пахне ще сильніше, ніж в тарілці на столі. Справа в тому, у вологому середовищі (а в холодильнику воно саме таке) навіть неочищену цибулю починають атакувати бактерії. Що вже казати про почищену й розрізану! Тому цибуля стає м'якою і швидко псується. Їй місце в прохолодному, але сухому місці. До речі, у часнику та сама історія.

Оливкова олія

Температурний режим – найголовніше правило зберігання оливкової олії. Оптимальний варіант – +12-16 градусів. У холодильнику +6 градусів, тому масло з часом стане густішим, з’явиться осад. Само собою, зміниться і смак.

Базилік

Здавалося б, кому-кому, а базиліку в холодильнику має бути дуже комфортно. Проте  там він швидке в'яне, а головне – втрачає аромат, за який його цінують гурмани. Натомість, як кава, починає пахнути чим попало – сиром, ковбасою чи шпротами. Поставте його на столі в ємність з водою – і буде вам щастя!

Картопля

Хто б міг подумати, але така об’єктивна реальність: у холоді крохмаль перетворюється на цукор, і в картоплі змінюється смак. Тому за кілька тижнів ви отримаєте щось більш схоже на батат.

Помідори

Перш за все, на холоді вони втрачають смак. Окрім того, стають м'якими – за низьких температур процес дозрівання та наливання соком гальмується.

Авокадо

Таке місце зберігання годиться тільки якщо йдеться про плід, якому треба протриматися пару днів. Справа в тому, що в холодильнику авокадо активно вбирає вологу, тому швидко може зіпсуватися. На свіжому повітрі він почуває себе набагато краще.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист