Як врятувати улюблені білі кросівки: 5 способів повернути взуттю сліпучу білизну без прання

Білі кросівки чи кеди – найулюбленіше взуття багатьох людей. Але воно має серйозний недолік – швидко забруднюється і втрачає свою привабливість.

Щоб біле залишалося білим, за ним потрібно ретельно доглядати. Однак навіть після прання у пралці біла підошва може залишитися брудною. Не кажучи вже про те, що прати можна тільки пари з текстилю – взуття зі шкіри і замінників може втратити форму та вигляд, і взувати його більше не зможете.

Найкраще мити кросівки вручну. Спочатку їх потрібно ретельно почистити вологою серветкою від пилу та бруду, що налип. А потім зайнятися чисткою. Є кілька чудових способів, які допоможуть зробити це швидко і легко в домашніх умовах. 

Оцет, пральний порошок і перекис водню. Столову ложку оцту і перекису водню змішати з пральним порошком, щоб вийшла густа маса. Нанести на поверхню взуття, залишити на 10 хвилин, потерти зубною щіткою й змити.

Оцет і ацетон. Змішати засоби у рівних пропорціях і ватним диском протерти взуття. Після процедури протерти ще раз – мокрою ганчіркою.

Зубна паста. Перевірений ефективний засіб для чищення білосніжного взуття і підошов, який не потребує нічого купляти – зубна паста є у всіх. Єдине, вона повинна бути чисто білого кольору.

Молоко і крохмаль. Змішати крохмаль та молоко у рівних пропорціях і нанести на взуття. Залишити до повного висихання суміші, після чого акуратно змити губкою або серветкою.

Міцелярна вода. Міцелли, які входять до складу засобу, притягують бруд, тому ефективні не тільки для очищення шкіри. Потрібно намочити ватний диск міцелярною водою і протерти кросівки. Змивати після цього нічого не потрібно – тільки протерти взуття сухою серветкою, щоб прибрати вологу.

Вас це може зацікавити: Балетки, лофери і металік: модне взуття весни-2024

Антитренди: 7 моделей взуття весна-літо 2024, які вказують на відсутність смаку

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист