Як «вимкнути» головний біль за допомогою перцевої м’яти

Головний біль – одна з найчастіших проблем кожної людини. Лікарі радять його не терпіти. Один з найефективніших засобів зняття болю, про який багато хто не підозрює, олія перцевої м’яти.

Яка користь від перцевої м'яти

Лікувальні властивості перцевої м’яти відомі вже давно й доведені вченими. Вона покращує процеси травлення, полегшує симптоми синдрому подразненого кишечника, має протимікробні властивості. А також сприяє покращенню настрою і росту волосся.

Окремо науковці виділяють її здатність знімати головним біль.

В рамках одного з досліджень, в якому було задіяно 120 осіб, учасників поділили на три групи. Одна рятувалася від мігрені олією перцевої м'яти, інша – лідокаїном, третій давали плацебо. В результаті з’ясувалося, що олія перцевої м'яти була такою ж ефективною в зниженні частоти і тяжкості нападів мігрені, як і лідокаїн.

Чому перцева м'ята допомагає від головного болю

Перцева м’ята містить ментол, який відомий своєю охолоджувальною та болезаспокійливою дією. Він поліпшує кровообіг. А це, в свою чергу, зменшує тиск в області голови. Зрештою біль просто проходить.

Крім того, освіжаючий аромат перцевої м'яти заспокійливо та розслаблююче впливає на нервову систему.

Як використовувати олію перцевої м’яти

Для зняття головного болю її можна використовувати різними способами.

Один із варіантів – змішати кілька крапель з такою ж кількістю рослинної олії і обережно втерти в скроні та задню частину шиї. При нанесенні на шкіру вона стимулює приплив крові до відповідних ділянок – це полегшує спазми та пом'якшує біль. До речі, у такому варіанті м’ята може використовуватися і для лікування спортивних травм – завдяки  розслабленню напружених або перевтомлених м’язів.

Крім того, кілька крапель олії перцевої м’яти можна додати у ємність з гарячою водою  та вдихати.

Або ж можна використати це масло для ароматерапії та дифузорів – ефект буде практично такий самий.

Вас це може зацікавити: Німецькі вчені знайшли причину головних болей: скоро тіблетки будуть не потрібні

8 способів позбавитися від головного болю без ліків: ось що терміново потрібно зробити

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист