Німецькі вчені знайшли причину головних болей: скоро таблетки будуть не потрібні

Дослідження показало, що головні болі, на які страждають дві третини людей, можуть бути спричинені запаленням шиї.

У дослідженні було задіяно 50 осіб віком від 20 до 31 року, половина з яких страждала на головний біль напруги. (Він виникає, коли м’язи шиї та шкіри голови напружуються або скорочуються. Зазвичай це викликає слабкий або помірний біль, який часто описують як відчуття, ніби пов’язка стягує голову). Усіх їх попросили пройти МРТ.

Обстеження показало, що у людей з головними болями був вищий рівень сигналів Т2 у трапецієподібних м’язах, які простягаються над задньою частиною шиї та плечима і підіймаються вгору по шиї.

Відомо, що сигнали Т2 спрацьовують, коли активуються певні м’язи (наприклад, через запалення). Рівень сигналів підвищувався щоразу, коли в учасників експерименту починала боліти голова або шия.

Це свідчить про те, що запалення шиї, спричинене стресом, неправильною поставою або травмою може бути пов’язане з головним болем напруги.

«Наш підхід до візуалізації проблеми надає перші об’єктивні докази тому, що до головних болів, таких як біль у шиї при мігрені або напрузі, причетні м’язи шиї», - каже доктор Ніко Солманн, провідний автор дослідження та ординатор радіології в Технічному університеті Мюнхена в Німеччині.

Вчені відзначають, що отримані результати допоможуть їм знайти ефективні методи лікування, спрямовані на зменшення запалення шиї. Це, в свою чергу, позбавить  від необхідності приймати лікарські препарати від головного болю.  

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист