Як зазвичай використовується фольга на кухні? Для запікання або загортання їжі. Але можна знайти для неї й інше застосування – використати з лікувальною метою.
Фольга – більш універсальний предмет, ніж нам здається. Їх можна використовувати не за призначенням, але з великою користю.
Коли мерзнуть ноги або руки
Інколи це буває, коли ви застудилися і вас лихоманить: ноги мерзнуть так, що шкарпетки їх не зігрівають. У такому випадку можна обгорнути їх кількома шарами фольги (5-7), а зверху вдягнути теплі шкарпетки. Коли зігрієтесь, можна знімати. Так само можна зробити й з руками.
Коли болять суглоби й м’язи
Біль, який виникає при артриті, радикуліті, подагрі тощо витримати буває дуже складно, а ліки і спеціальні креми не завжди допомагають або їх у вас просто немає. Тоді можна скористатися фольгою – обмотати нею хворе місце, зверху намотати еластичний бинт, щоб усе трималося, і залишити так на кілька годин. Однак майте на увазі: це не процес лікування, а спосіб на певний час полегшити симптоми. Без допомоги фахівця вирішити проблему не вдасться.
Коли отримали опіки
Фольга допоможе полегшити біль при опіках. Спочатку потрібно ретельно очистити місце опіку проточною водою. Потім легенько промокнути серветкою. Далі нанести мазь для загоювання, обмотати рану стерильним бинтом, а зверху – алюмінієвою фольгою, яку теж краще зафіксувати бинтом. Знімати фольгу варто після того, як вщухне біль.