Як варити кукурудзу, щоб була ніжною й соковитою: секрети неперевершеного смаку

Не проґавте можливість поласувати молоденькою кукурудзою! Вона смачна й дуже корисна.

Молода кукурудза – це джерело харчових волокон, клітковини, магнію, фосфору, калію, вітаміну Е і не тільки. Якщо її регулярно споживати, можна зменшити ризик інсульту, діабету та серцево-судинних захворювань. Заодно активізуються метаболічні процеси, а це – один із важливих кроків до схуднення.

Особливо корисна свіжа кукурудза. Сезон триває не надто довго, тому потрібно встигнути отримати від неї максимальну користь.

Проте навіть той, хто її любить, часто відмовляється від кукурудзи по простій причині: не виходить приготувати смачно. Цю прикрість можна виправити, якщо знати кілька секретів:

● вам потрібна молоденька – молочна – кукурудза цукрових сортів;

● варити качани довго не варто – достатньо 3-5 хвилин. Чим свіжіша кукурудза, тим менше часу необхідно для її приготування;

● ніжність і соковитість кукурудзі забезпечує сіль. Але не припускайтеся популярної помилки – не соліть окріп, у який збираєтеся класти качани. Це не макарони – солона вода тут не на користь. Сіль у воді може призвести до того, що ніжні кукурудзяні зерна стануть жорсткішими. Соліть її після того, як дістали з води і вона стекла. До речі, у воду експерти радять додати трохи цукру – він посилить смакові якості продукту;

● якщо хочете отримати оригінальний смак, під час варіння влийте в каструлю склянку молока і покладіть 50 грамів вершкового масла.

Вас це може зацікавити: Медова кукурудза, запечена в молоці – простий і надзвичайно смачний рецепт

Запечена капуста з хлібною крихтою та кукурудзою

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист