Запечена капуста з хлібною крихтою та кукурудзою

Вегетаріанські страви відрізняються простотою та легкістю, але це не означає, що вони не повинні втамовувати почуття голоду. У звичайній капусті мало калорій і харчуватися одним капустяним листком точно не варто. Якщо ж додамо хлібну крихту і кукурудзу, такий варіант подачі стане і ситним, і дуже смачним.

На цьому можна не зупинятися та додати на свій смак інші інгредієнти, залежно від принципів харчування. Це може бути зелений горошок, рис, скибочки запеченої картоплі, шинка і, звичайно, ваш улюблений соус.

2 маленькі качана капусти

2 скибочки хліба

2 ст ложки консервованої кукурудзи

1 лимон

оливкова олія для змащування капусти

сіль, перець за смаком

Розрізати кожен качан капусти вздовж на шматки, товщиною 2-3 см. Добре змастити з усіх боків капусту оливковою олією і викласти на лист, застелений пергаментом, зрізом вниз. Запекти в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до потрібної вам м'якості (можна накрити фольгою, якщо сильно буде пригоряти).

У хліба зрізати скоринку і нарізати кубиками, злегка підсушити в духовці. Дати охолонути і розім'яти  в крихту. Перевернути капусту зрізом нагору, добре посолити і посипати половиною хлібної крихти. Рясно полити зверху соком лимона, після чого викласти кукурудзу і посипати хлібною крихтою, що залишилася. За смаком додати перець і зелень, дати капусті трохи настоятися, щоб вона ввібрала сік лимона, подавати теплою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист