Стандартна ситуація: вирішили спекти пісочне печиво або зробити до чаю бутерброд з маслом та сиром, але забули заздалегідь дістати масло з холодильника. Чекати, поки воно стане м’яким, немає часу, а значить, печиво й бутерброд відміняється. Але не поспішайте міняти свої плани.
Вершкове масло ми використовуємо для приготування різних страв кожного дня. Оскільки воно швидко псується, зберігати його доводиться в холодильнику. Інакше за кілька днів «поплавиться», стане гірким і матиме неприємний запах.
Проте в охолодженого масла є один суттєвий недолік. Воно настільки тверде, що намазати його на хліб або замішувати на ньому тісто неможливо. Для цього масло повинне полежати при кімнатній температурі принаймні 20 хвилин.
Що робити, коли їх немає?
Шукати склянку і гріти в чайнику воду! Завдяки їм вдасться зробити масло пластичним буквально за мить.
Покладіть на тарілку потрібний вам шматочок масла. Склянку наповніть гарячою водою й залиште на хвилину. Після цього воду виливайте і накривайте масло склянкою (попередньо переконайтеся, що в неї підходящий діаметр).
За три хвилини масло стане настільки м’яким, що можна буде хоч у тісто додавати, хоч намазувати на хліб.
Вас це може зацікавити: 5 способів відрізнити натуральне вершкове масло від підробки
Що буде, якщо їсти масло щодня: все, що вам потрібно знати