Щоб не довелося викидати зіпсовані продукти, скористайтеся цими лайфхаками.
Сучасний холодильник може тримати холод у холодильній камері до 12 годин. Проте в спеку йому важче справлятися з цим завданням. До того ж, потрібно час від часу охолоджуватися до максимально низької температури. Але якщо світло з’являється на кілька годин на добу, він просто не встигає. Тому згодом з’являється підозрілий запах, і частина продуктів потрапляє на смітник.
Щоб цього не сталося, холодильнику потрібно трохи допомогти.
● Намагайтеся відкривати його якомога рідше, щоб не випускати холод. Продумайте, що вам потрібно взяти-покласти і не стійте перед відчиненими дверцятами.
● Якщо вікна кухні, де стоїть холодильник, виходять на південь, тримайте штори закритими – так він нагріватиметься менше.
● Чим більше продуктів у холодильній та морозильній камерах, тим довше вони будуть тримати холод. Не обов'язково забивати їх продуктами. У холодильник можна напакувати пляшок з водою, в морозилку – льоду.
● Льоду потрібно багато – його можна наморозити в спеціальних пакетах і пластикових пляшках. Під час вимкнення частину перекладіть у холодильну камеру. Завдяки цьому там підтримуватиметься прийнятна температура – продовж 4-5 годин вона практично не зміниться. Головне потім – не забути знову все це заморозити.
● Бажано заморожувати підсолену воду (на 1 літр води – 2 столові ложки солі). Замерзає вона при нижчій температурі, ніж звичайна, а тане повільніше.
● Якщо є можливість, можна купити акумулятори холоду – пластикові блоки, заповнені сольовим розчином великої теплоємності. Якщо в холодильнику будуть не потрібні, можливо, знадобляться для підтримки температури в термосумці.
Вас це може зацікавити: Як пережити спеку без кондиціонера: 7 способів охолодити дім