Страви на мангалі – найпростіший спосіб приготувати смачну сімейну вечерю або швиденько накрити розкішний стіл для посиденьок з друзями. А коли овочі, риба, ковбаски, стейки з’їдені, наступає «момент розплати» - потрібно почистити решітку від нагару.
Миття решітки – процес тривалий і кропіткий. Жир і шматочки продуктів прикіпають до неї, здається, намертво. Доводиться використовувати цілий арсенал миючих засобів, губок різної жорсткості і терти, терти, терти.
Але досвідчені господарі час на це не витрачають. Вони користуються лайфхаками, які дозволять відмити решітку швидко і без особливих зусиль. Для цього використовують засоби, які є в домі.
Оцет. У будь-якій незрозумілій ситуації варто скористатися оцтом. Саме для миття решітки з нагаром він підходить ідеально. Головне, знайти ємність, в яку поміститься решітка. Доведіть до кипіння оцет (його має бути стільки, щоб покрив решітку), зніміть з вогню і помістіть у окріп решітку на 20 хвилин. Після цього вам залишиться тільки протерти її губкою.
Оцет і сода. Технологія чищення зовсім інша. Вам знадобиться пакет для сміття. Покладіть в нього решітку, насипте щедро соди і налийте оцту. Потрібно зав’язати пакет, добре струсити, щоб рідина по всій площині розподілилася, і зилишити на 2 години. Після цього промийте решітку та висушіть.
Кола. Відомо, що вона може впоратися з серйозними забрудненнями. І мангал – не виключення з правил. У цьому випадку вам теж знадобиться ємність відповідного розміру. В неї треба покласти решітку чи шампури і залити напоєм, щоб повністю їх покрив. Краще залишити все до ранку. Потім легенько протерти, промити чистою водою, насухо витерти – і можна готуватися до наступного прийому гостей.
Вас це може зацікавити: Для чого решітку гриль перед використанням натирати цибулею