Як повернути сліпучу білизну білим шкарпеткам за допомогою трьох несподіваних засобів

Білі шкарпетки є в кожного. От тільки справді білі вони, коли їх вдягають вперше. Як прати, щоб видалявся навіть найстійкіший бруд, і шкарпетки залишалися білосніжними? Розповідаємо.

Пил, бруд, сліди пігменту, який використовувався для фарбування шкіри взуття – те, з чим доводиться боротися під час прання шкарпеток. Особливо швидко і, здавалося б, безнадійно брудняться вони у людей, які ведуть активний спосіб життя. Але постійно купляти нові невигідно, тому не завадить знати кілька лайфхаків ефективного прання. 

Аспірин. Наберіть у миску для прання води і розчиніть у ній дві таблетки аспірину. Замочіть шкарпетки й залиште на кілька годин. Після цього виперіть. Це спосіб підходить і для  пожовтілої пари.

Таблетки для посудомийної машини. Спосіб схожий на попередній. Але замість аспірину використовуються таблетка для посудомийки – одна штука на 1-2 літри теплої води. Вони  чудово розчиняють жир та бруд на тарілках. Під силу їм і бруд на білих шкарпетках – навіть застарілий.

Зубна паста. Цей домашній засіб особливо ефективний, коли на шкарпетках є плями від трави. Вивести їх дуже складно. Але якщо намочити шкарпетки у воді і щіткою втирати у проблемне місце зубну пасту (підійде тільки біла!), а потім дати пару годин, щоб засіб подіяв, результат вас приємно здивує. Після цього залишиться випрати шкарпетки зручним для способом – і готово!

До речі, відразу прати білі шкарпетки в пральній машині – безнадійний варіант. Спочатку слід вручну видалити найсильніші забруднення. Решту роботи зробить пралка.

Вас це може зацікавити: 5 простих і дешевих способів відіпрати білі шкарпетки: будуть як нові

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист