Як легко почистити варені яйця за 10 секунд, не пошкодивши білок

Навіть у досвідченої господині не завжди виходить акуратно почистити варені яйця – так, щоб білок не залишався на шкаралупі. Аде ми знаємо спосіб, завдяки якому цей процес завжди відбувається швидко й без зайвих нервів.

Яйця становлять важливу частину нашого раціону. Варені ми  їмо, напевно, не так часто, як смажені чи омлет. Зате регулярно використовуємо їх для салатів. І дуже сердимося, коли починаємо чистити, а половина білка знімається разом зі шкаралупою. Особливо це неприємно, якщо в планах були фаршировані яйця – страва безнадійно зіпсована, або ж потрібно варити нову порцію яєць. Але завдяки нашим порадам таких проблем у вас більше ніколи не буде.

Перш, ніж покласти яйця варитися, їх слід покачати по столу, щоб жовток перемістився в центр.

Далі яйце акуратно покладіть у підсолену воду, нагріту до 70-80°, зробіть більший вогонь, щоб вода ледь випускала бульбашки. Іноді їх треба перевертати, щоб жовток залишався посередині.

Через 10 хвилин яйця можна діставати. Але не поспішайте, як завжди, мерщій заливати їх холодною водою. Спочатку злегка постукайте ними об стіл, щоб з'явилися тріщини, а вже потім облийте крижаною водою. Вона проникне всередину, охолодить яйце, розподілиться під шкаралупою і дозволить її легко зняти.

Їх можна навіть не чистити. Просто покладіть у скляну банку або невелику каструлю, налийте води (не до самого верху), накрийте кришкою і потрусіть. Результат вас здивує: яйця будуть акуратно почищені, в шкаралупа плаватиме на дні.

Раніше ми ділилися секретом, що потрібно зробити, щоб кляр не відпадав з відбивних

А також як вибрати найсмачніший оселедець

І ще про те, як розморозити мясо, поки гості пють чай

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист