Як легко і без їдких хімікатів позбутися цвілі у ванній

Як би ви не провітрювали ванну кімнату, рано чи пізно там обовязково зявиться цвіль. З нею непросто боротися. Але є перевірені засоби, які допоможуть швидко впоратися з цією неприємністю.

Цвіль з’являється там, де є волога. Тому ванна для неї – просто рай. Не встигнете отямитися – і вона вразить стіни до самої стелі. Насправді привести до ладу стіни не важко. А от шви між плитками – інша справа. Пориста затирка буде улюбленим місцем для росту цвілі та складною ділянкою для очищення.

Окрім того, що цвіль – це неестетичне явище, воно ще й шкідливе для організму. Справа в тому, що вона виробляє алергени, а часом навіть токсичні речовини, вдихання яких може викликати алергічну реакцію або напади астми і навіть вплинути на імунну систему. Тому зволікати з прибиранням не варто.

Експерти радять скористатися розчином соди, перекису водню та рідини для миття посуду. Співвідношення таке: 100 г : 100 мл : 1 ч. л. Всі інгредієнти потрібно добре змішати, нанести на шви і залишити на 20 хвилин. Потім добре протерти губкою і змити водою.

Можна просто зробити розчин із соди і миючого засобу, щоб вийшла густа пастоподібна маса.

Або ж із перекису водню 3% з додаванням невеликої кількості оцту. Рідину слід залити в пульверизатор, побризкати на проблемні місця і залишити на 2-3 години, після чого протерти поверхню.

Але перед тим, як обробляти шви, обов’язково потрібно перевірити на невеликій ділянці, чи не змінить затирка колір. Деякі розчини можуть бути по відношенню до неї досить агресивними.

Вас це може зацікавити: Вчені до хвилини підрахували, скільки часу потрібно для ідеального розслаблення у ванній

Цвіль на продуктах: що викинути відразу, а що можна врятувати

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист