Вийшов трейлер документального фільму «Далі» — про жінок, які були вимушені покинути Україну

За даними ООН, понад 12 мільйонів українців були змушені покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення рф в Україну. Близько 6,4 мільйонів поїхали за кордон. І абсолютна більшість із них — це жінки та діти.

Українське медіа СЛУХ і відеопродакшн KNIFE! Films презентували трейлер документального фільму про українок, які через повномасштабне вторгнення росії були вимушені покинути батьківщину. Режисер фільму — Артем Григорян, продюсер — Максим Сердюк.

До подій 24 лютого 2022 року в кожної було своє життя. У Маріуполі, де  просто живеш і насолоджуєшся морем у різні пори року, у безпечному Харкові з маминими обіймами, в Одесі, де знаєш кожного і не втомлюєшся відкривати щодня нові вулички, а ще у Києві, Дніпрі, Сумах і сотнях інших населених пунктів. Були плани та мрії про майбутнє, навчання, освіту, кар’єру, буденні родинні радощі. А потім — вибухи, перші сирени, збір речей похапцем і врешті перетин кордону України для пошуку безпечного місця для себе та близьких.

А що далі? Саме таку назву отримав фільм, а його автори намагалися дати відповідь на це питання. «Далі» — це історії людей, які рятувалися від військових дій та були змушені залишити свої будинки у пошуках захисту та допомоги в країнах Європи. Автори фільму через інтерв’ю з кожною героїнею розповідають про їхній нелегкий шлях та переживання вибору, про життя у нових країнах та бажання повернутися додому.

«До подій 24 лютого, коли ми чули слово “війна”, то в нашій уяві виникали місця бойових дій, окопи, кров, смерть. Але після повномасштабного вторгнення це слово стало для нас багатофункціональним — це узагальнення різних процесів, один із яких — вимушена еміграція цивільних. Коли людям доводиться залишати власні домівки проти волі та їхати на пошук безпечного місця. Такі історії — теж історії про війну попри те, що ти їдеш за кордон у мирне середовище. 

Люди опинилися у життєвих ситуаціях, місцях та обставинах, у яких не думали, що колись опиняться. Їм потрібно будувати нове життя: облаштовуватися на новому місці, вчити мову, починати все спочатку. Вони готові вступати на новий шлях і за цим цікаво спостерігати. Ось про це фільм “Далі”», — говорить режисер фільму Артем Григорян.

Прем’єра документального фільму відбудеться 14 вересня на YouTube-каналі СЛУХ.

KNIFE! Films — студія, що займається виробництвом документальних і художніх проєктів. Це їхня друга велика робота після документального серіалу СПАЛАХ.

 

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист