З початком холодів настає момент, коли хочеться просто ситної та корисної страви. Вінегрет – чудове для такого випадку рішення! Картопля та морква дають цьому салату щільність, буряк – насичений смак, свіжий огірок – легкість, а квашена капуста – корисні для зимового сезону вітаміни.
1 картоплина
1 морквина
1 буряк
1 свіжий огірок
150 г квашеної капусти
3 ст. л. рослинної олії
сік 1/2 лимона (за бажанням)
зелень, сіль, спеції за смаком
Відварити до готовності картоплю, моркву та буряк або запекти їх у духовці, нарізати кубиком. Так само нарізати й огірок.
Змішати все, крім буряка, і заправити олією. Буряк заправити олією в окремому посуді, щоб він не сильно забарвив інші овочі.
Перед подачею на стіл об’єднати всі інгредієнти, посолити, додати зелень, спеції і сік лимона.
Вас це може зацікавити: Рецепт смачного морквяного салату з найпростіших інгредієнтів