У рослинних продуктах міститься безліч вітамінів, мінералів, клітковини та інших речовин, необхідних для правильного функціонування нашого організму. Сьогодні ділимося простим і швидким у приготуванні рецептом салату з моркви.
350 г свіжої моркви
35 г ізюму
кілька гілочок петрушки
Інгредієнти для соусу:
35 г пасти тахіні
35 мл або 2 ч. л оливкової олії
3 г свіжого імбиру
1 зубок часнику
25 г соєвого соусу (або води)
30 г лимона/лайма
6 г меду
за бажанням: мускатний горіх, сіль
кунжут для прикрашання
Натерти моркву на тертці для корейської моркви і скласти у миску. Додати до неї попередньо замочені в окропі родзинки та дрібно порубану петрушку.
Для приготування соусу віджати сік лимона, часник та імбир подрібнити. Всі інгредієнти викласти в блендер і збити до однорідного стану.
Влити заправку до моркви і ретельно перемішати. Викласти салат на тарілку і за бажанням прикрасити кунжутом.
Соєвий соус можна легко замінити на воду та посолити смаком. А для збагачення палітри смаків додайте дрібку мускатного горіха.
Вас це може зацікавити: Як приготувати вітамінний і смачний буряковий песто