Як приготувати вітамінний і смачний буряковий песто

З початком холодів багато хто відчуває занепад сил. Тому дуже важливо підтримувати свій організм якісним харчуванням. І в першу чергу нам потрібні джерела вітамінів та мінералів – овочі. Буряк серед них займає одне з найважливіших місць.

Бряк можна вживати абсолютно в будь-якому вигляді: сирому, вареному, запеченому, тушкованому. Калорій у коренеплоді – мінімум, а про його користь ходять легенди.

Крім того, що в ньому безліч різних вітамінів, він сприяє детоксикації організму, посилює розумову функцію і підвищує фізичну витривалість. Ні тривале зберігання, ні теплова обробка – ніщо не впливає її харчову цінність.

Найчастіше в українців буряк асоціюється з борщем, вінегретом і оселедцем під шубою. Хоча існує чимало страв, які можна з нього приготувати. Сьогодні пропонуємо вам рецепт буряковий песто.

3 шт. буряків середнього розміру

3 зубчики часнику

3 ст. л волоських горіхів

2 ст. л. рослинної олії

1 ч. л. оцту

0,5 ч. л. цукру

сіль, перець – по смаку.

Буряк відварити або запекти в нагрітій до 200°С духовці. Цуй процес зазвичай тривалий і займає приблизно 1,5 години (залежить від розміру буряка).

Готовий  буряк очистити, нарізати невеликими шматочками і відправити в блендер. Додати часник, горіхи, олію, оцет, цукор, сіль та перець.

Увімкнути блендер на турборежим секунд на 5: соус не повинен бути дуже гладкої консистенції. Краще, якщо він вийде трохи неоднорідним та зернистим.

Отриману масу можна намазувати на хліб або додавати до макаронів як соус.

Зберігається він у холодильнику 1-2 тижні в банці з герметичною кришкою.

...
play pause
Радіо
Музика
Зараз Лунає:
...
Плейлист
Плейлист